Jandarma 2019 Uzman Erbaş Alımında Son Durum

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 uzman erbaş alımında seçim aşamaları devam ediyor. Mülakatlardan gelen son bilgiler, kontenjan arttırımı meselesi ve diğer detaylar haberimizin devamında. İşte detaylar ve son bilgiler.

Jandarma 2019 Uzman Erbaş Alımında Son Durum

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 uzman erbaş alımı mülakatları devam ediyor.

Jandarma , geçtiğimiz aylarda başvurusunu aldığı komando ve asayiş branşlı uzman erbaşlar için mülakatlara devam ediyor. 22 bin uzman erbaş için 40 bin kişi seçim aşamalarına çağrıldı ve mülakatlar devam ediyor.

Yazılı, spor ve sözlü aşamalarından oluşan seçim aşamaları devam ederken , mülakatlara giren uzman erbaş adayları da kamubulteni.com 'a yoğun şekilde mesaj atıyor. Birçok aday, mülakata girdiği günlerde elenen kişi sayısının fazla olduğunu söyledi.

LİSANS, ÖN LİSANS VE LİSEDE TOPLAM KONTENJAN 40 BİN

Asayiş ve komando branşlı uzman erbaş alımı için alınan başvurulara kontenjan engeli konuldu. Seçim aşamalarına KPSS ve yaş sınırlaması getirilerek adaylar bu şekilde çağrıldı. Hal bu şekilde olunca on binlerce aday seçim aşamalarına girmeye hak kazanamadı. 

Bu durum ise adayların tepkisine neden oldu. 2017 yılından beri jandarma uzman erbaş alımı ilanı bekleyen, tek hayalleri jandarma bünyesinde uzman erbaş olmak olan adaylar bu engele takılınca büyük şok yaşadı.

Mülakatlara 40 bin kişi çağrıldı ve bu 40 bin kişi arasından 22 bin uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi. 

ADAYLARIN MESAJLARI

Ön sağlık, spor, yazılı sınav ve sözlü mülakat ile sağlık aşamalarını geçen adaylar, bize yolladıkları mesajlarında , mülakatlarda yarıdan fazla kişinin elendiğini söyledi. Bize gelen bir kaç mesaj şu şekilde;

"Sabah erkenden jandarmanın önünde bekledik. Sırayla aldılar. KPSS puanı ile başvurduğumuz için yazılı sınav yoktu. 50 kişi girdik. Ön sağlıkta boy kilodan 3 kişi yara izinden 1 kişi elendi. En çok elenme spor mülakatında oldu. Kalan 46 kişinin yarısı sporda elendi. En çok zorlayan aşamalar ise barfiks ile koşuydu. Sözlü mülakatta da 5-6 kişi elendi 50 kişlik gruptan sağlığa 16 kişi kaldık."

"Önce ön sağlık aşamasına girdik. 50 kişiden 2 kişi sadece elendi. Sonra yazılı sınava girdik. Sorular kolay olduğu için burada sadece 1 kişi elendi. Sporda çok kişi elendi. En çok elenen barfikste oldu. Mülakata 20 kişi civarında kaldık. Mülakatta da 7 kişiyi elediler."

KONTENJAN ARTTIRILACAK MI?

22 bin uzman erbaş alımı için 40 bin kişi seçim aşamalarına çağrıldı. Bu mesajlara ve elemelere bakacak olursak yeterli sayıya ulaşılamayacak gibi duruluyor. İçişleri Bakanlığı 'ndan bu konuda henüz bir açıklama gelmedi.

TBMM 'YE TAŞIYACAĞIZ

Kamubulteni.com olarak jandarma uzman alımında kontenjan arttırımını TBMM 'ye taşıyacağız. Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili daha detaylı bilgiyi takipçilerimizle paylaşacağız. 

Diğer uzman erbaş adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

YENİ UZMAN ERBAŞ ALIMI İLANI VE KONTENJAN ARTTIRIMI AÇIKLAMASI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA