Sınavsız Yaş Şartı Olmadan Sağlık Bakanlığı 2 Şehre 1800 İşçi Alımı Yapıyor-İşte İŞKUR TYP Başvuru Sayfası

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) resmi internet adresi e sube kısmından art arda iki duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2 şehrin il sağlık müdürlüğü bünyesine 1800 işçi alımı yapılacağına yer verildi. Sınavsız, yaş ve mezuniyet şartı olmadan yapılan işçi alımlarının başvuru bilgileri, adım adım başvuru anlatımı yazımızda.

Sınavsız Yaş Şartı Olmadan Sağlık Bakanlığı 2 Şehre 1800 İşçi Alımı Yapıyor-İşte İŞKUR TYP Başvuru Sayfası

2 şehirde TYP ilanı yayımlandı: Hastanelere personel alınacak.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden bir son dakika duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda TYP kapsamında iki şehirde hastaneler bünyesine personel alımı yapılacağına yer verildi. Biz de Kamu Bülteni olarak , İl Sağlık Müdürlükleri bünyesine yapılan TYP personel alımı için başvuru bilgilerine bu yazımızda yer verdik. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında iki şehrin il sağlık müdürlükleri bünyesine yapılan personel alımında adaylar, geçici olarak istihdam edilecektir. Toplamda 1800 işçi alımı yapılacak olup, alınacak personeller toplamda 177 gün çalışacak. 

TYP NEDİR?

İŞKUR resmi internet adresi üzerinden TYP tanımı şu şekilde verildi: "İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır."

HANGİ ŞEHİRLERE ALIM YAPILIYOR?

İŞKUR TYP ilanları kısmında yayımlanan duyurulara baktığımızda İstanbul ile Bursa şehirlerine alım yapıldığı görüldü. İlanlara baktığımızda Bursa'ya 300 , İstanbul'a ise 1500 işçi alımı yapıldığı görüldü. İki şehrin il sağlık müdürlükleri bünyesinde istihdam edilecek personeller için ilanlar şu şekilde:

Bursa TYP ilanı:

İstanbul TYP İlanı:

TYP İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İŞKUR üzerinden yayımlanan TYP personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylarda aşağıdaki şartlar aranır:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

Öte yandan TYP ilanlarında ikamet şartı vardır. İlanın yayımlandığı şehirlerde ikamet edenler ilana başvuru yapabilir.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

BAŞVURU ADIMLARI

TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek İŞKUR resmi internet adresi üzerinden müracaatını yapması gerekmektedir. 

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada İŞ ARAYAN yazan kısımdan giriş yapın. İŞKUR kaydınız yoksa ya da şifrenizi unuttuysanız e Devlet girişi kısmından giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde ONLİNE İŞLEMLER yazan kısmı göreceksiniz. Buraya tıkladıktan sonra aşağıdaki resimde görülen adımları takip edip TYP başvuru sayfasına gidebilirsiniz.

TYP arama sayfasına gittikten sonra kutucuklardan bir şey seçmenize gerek yoktur. ARA butonuna tıklarsanız ilanlar aşağıda sıralanacak. Burada ilanların yanında SEÇ yazan yerin altında TYP numarası var. Numaranın üzerini tıklayın ve üstteki Başvur butonundan müracaatınızı yapın.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI OLACAK MI?

TYP ilanları, Sağlık Bakanlığı'nın işçi alımından ayrı yapılmaktadır. İşçi alımları devam edecek. 

DİĞER İLLER İÇİN DE İLANLAR GELECEK

TYP ilanları diğer şehirler için de gelecek. İlk ilanların ardından önümüzdeki günlerde yeni ilanların da gelmesi bekleniyor. Siz hangi şehre alım bekliyorsunuz? Yorum kısmı aşağıda.

Diğer iller için ilanlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN