Sınav , Yaş ve Mezuniyet Şartı Yok: MEB 69 Şehirde Hizmetli ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapıyor İşte İşkur TYP Başvurusu

69 farklı şehirde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlara baktığımızda , okullarda çalıştırmak üzere hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağı görüldü. Sınavsız, yaş ve mezuniyet şartı olmadan yapılan personel alımında başvuru bilgileri yazımızda.

Sınav , Yaş ve Mezuniyet Şartı Yok: MEB 69 Şehirde Hizmetli ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapıyor İşte İşkur TYP Başvurusu

69 şehre personel alınacak.

İŞKUR üzerinden art arda yayımlanan duyuurlarda , 69 farklı şehirde okullarda çalıştırmak üzere personel ve işçi alımı yapılacağına yer verildi. Toplum Yararına Program kapsamında yapılan personel alımında başvurular internet üzerinden alınıyor. Biz de bu yazımızda TYP kapsamında  Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine yapılan personel alımlarına yer verdik.

İlanlar yayımlan ı. Takip için  TIKLAYIN

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILIYOR?

İŞKUR ile MEB arasında yapılan işbirliği kapsamında her sene okullara TYP kapsamında personel alımı yapılmaktadır. Okullardaki temizlik ve güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesi için yapılan personel alımlarında adaylar, çevre düzenleme ve temizlik ile MEB güvenlik pozisyonlarında çalıştırılacak. 

MAAŞ NE KADAR?

TYP kapsamında MEB bünyesinde 9 ay geçici olarak çalışacak personellere her ay asgari ücret tutarında maaş verilecektir. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TYP başvurusu  yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.
  • İlanlara başvuru yapacak adayların , alım yapıldığı şehirde ikamet ediyor olması gerekmektedir. 

ALIM YAPILAN ŞEHİRLER

İŞKUR üzerinden yayımlanan güncel personel alımı ilanlarına baktığımızda, şimdiye kadar 69 şehre personel alımı yapıldığı görüldü. İşte alım yapılan şehirler ve başvuru tarihleri:

BAŞVURU ADIMLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek internet üzerinden müracaatını yapması gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın üst menüsünde ONLİNE İŞLEMLER yazan kısma tıklayın.

Daha sonra iş arayan kısmına giderek buradan Toplum Yararına Programlar kısmından başvurunuzu yapabilirsiniz.

Diğer iller için de ilanlar yayımlanacak. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN