Sağlık Bakanlığı 1800 Şoför Alımı Yapıyor: Başvuru İŞKUR'da Başladı (Ambulans Şoförü 2020)

Sağlık Bakanlığı, İşKUR TYP ilanları kısmından yayımladığı duyuruda, şoför kadrosunda istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. 1800 işçi alımı için yayımlanan duyuru ve başvuru detayları haberimizde.

Sağlık Bakanlığı 1800 Şoför Alımı Yapıyor: Başvuru İŞKUR'da Başladı (Ambulans Şoförü 2020)

Sağlık Bakanlığı 1800 şoför alımı yapacak.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan TYP düzenlemesinin ardından  İŞKUR üzerinden personel alımı duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruya baktığımızda iki şehirde il sağlık müdürlükleri bünyesine şoför alımı yapılacağı görüldü. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda İŞKUR üzerinden Sağlık Bakanlığı'na yapılan 1800 şoför alımı ilanının başvuru detaylarına yer verdik.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

TYP İLE ŞOFÖR ALIMI YOLU AÇILDI

Önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemede , kamuya TYP kapsamında şoför alınmasının yolu açıkldı. Söz konusu düzenlemede, "Yeni koronavirüs (Covid-19) salgını süresince, Sağlık Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşları ve bunların taşra teşkilatlarının salgınla mücadele faaliyetlerine ilişkin yürüttükleri kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla şoförlük mesleğine yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP’lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz.” denildi.

TYP NEDİR? HANGİ İLLERE ALIM YAPILIYOR?

TYP kapsamında kamuya personel alımları yapılmaktadır. Alınan işçiler kamuda geçici olarak çalıştırılıyor. Çalıştıkları süre boyunca personellere asgari ücret veriliyor. Sağlık Bakanlığı 1800 işçi alımında ise adaylar 177 gün çalışacak. İlanlara baktığımızda İstanbul ve Bursa'daki İl Sağlık Müdürlükleri bünyesine alım yapıldığı görüldü. İstanbul il sağlık müdürlüğü 1500, Bursa il sağlık müdürlüğü 300 işçi alımı yapıyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TYP personel alımı başvuru şartları şu şekilde:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

BAŞVURU ŞEKLİ

TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları izleyerek başvurusunu yapması gerekmektedir.

esube.iskur.gov.tr

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER butonuna tıklayın. Daha sonra İŞ ARAYAN seçeneğine tıklayıp TOPLUM YARARINA PROGRAM kısmına giderek başvurunuzu yapın.

Başvuru numarası, SEÇ yazan yerin altındaki numaradır. Bu numaraya tıklayın ve çıkan ekrnada başvurunuzu yapın.

DİĞER İLLERE DE ALIM OLACAK

Sağlık Bakanlığı, diğer illere de TYP kapsamında personel alacak. İlanlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

AMBULANS SÜRÜCÜSÜ ALIMI

Devlete henüz ambulans sürücüsüs alımı yapılmıyor. Özel sektör ilanları şu şekilde:

İlan başvuru sayfası :

https://www.kariyer.net/is-ilanlari/#&kw=ambulans&pfji=2610214&fse=True