MEB 60 Bin TYP Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılında okullarda TYP personel alımı için başvuru süreci başladı. MEB bünyesine alınacak olan 60 TYP personel alımı başvuru ekranı açıldı. İşte detaylar..

MEB 60 Bin TYP Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

MEB 60 Bin TYP Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı 

Milli Eğitim Bakanlığı her sene olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da okullarda temizlik personeli olarak görevlendirmek üzere bünyesine İŞKUR üzerinden TYP kapsamında personel alımı yapacak. MEB bünyesinde bulunan okullara yapılacak toplamda 60 bin TYP personel alımı için başvuru süreci başlarken, TYP personel alımları İŞKUR üzerinden yapılacak. 

Alımlar kura ile yapılacak

Her İl İŞKUR üzerinden yayımladığı TYP personel ilanı üzerinden başvuruları alacak ve TYP alımları kura ile yapılacak.

Başvuru Ekranı Açıldı 

İŞKUR üzerinden yapılacak TYP personal alımı için başvuru ekranı açıldı.  Adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx ekranı üzerinden il bazında arama yapıp, listenen TYP ilanlarından ikamet adreslerinin bulunduğu iller için başvurularını yapabilecekler. Şu an için güncel olarak TYP personel alım ilanı yayımlanan il sayısı 68 oldu. Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Erzincan, Hatay, Kars, Kayseri, Mardin, Muş, Tokat, Trabzon ve Uşak İlleri dışındaki tüm iller MEB bünyesine alınacak TYP personel alım ilanlarını İŞKUR üzerinden yayımladı.