MEB 17 Şehre 15 Bin Personel Alımı Yapacak-İşte Adım Adım İŞKUR TYP Başvurusu (Güvenlik, Temizlik)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurulara baktığımızda 17 farklı şehirler okullara personel alımı yapıldığı görüldü. Mezuniyet, yaş ve sınav şartı olmadan yapılacak personel alımlarının başvuru bilgileri haberimizde.

MEB 17 Şehre 15 Bin Personel Alımı Yapacak-İşte Adım Adım İŞKUR TYP Başvurusu (Güvenlik, Temizlik)

MEB 17 ŞEHİRDE okullara güvenlik ve temizlik görevlisi alacak.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda mezuniyet, yaş ve sınav şartı olmadan birçok şehre personel alımı yapılacağına yer verildi. İŞKUR üzerinden yayımlanan TYP personel alımı ilanlarına baktığımızda birçok şehre personel alımı yapılacağı görüldü. 

İlanlar yayımlandı. Takip için TIKLAYIN

GEÇİCİ İŞ

TYP kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına geçici personel alımları yapılmaktadır. Okullara yapılacak personel alımında adaylar, 9 ay çalıştırılacak. Çalışılan süre boyunca asgari ücret tutarında maaş verilecek ve sigorta devlet tarafından karşılanacak.

Ancak okulların kapanması ile birlikte personeller işsiz kalacak.

ALIM YAPILAN ŞEHİRLER İLÇELER

İŞKUR Toplum Yararına Program kısmında yayımlanan duyurulara baktığımızda aşağıdaki şehirlere personel alımı yapıldığına yer verildi:

BAŞVURU ŞARTLARI

TYP başvurusu yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • 2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.
  • 2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

BAŞVURU ŞEKLİ

TYP başvurusu yapacak adayların müracaatını aşağıdaki adımları izleyerek İŞKUR resmi internet adresi e sube kısmından yapması gerekmektedir. 

İşte adım adım TYP başvurusu:

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada İŞ ARAYAN kısmından giriş yapın. 

Giriş yaptıktan sorna karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın. 

Daha sonra aşağıdaki resimde görülen adımları izleyerek TYP başvuru sayfasına gidin.

Daha sonra açılan sayfada il seçimi yaparak ARA butonuna tıklayın. Aşağıda, TYP ilanları sıralanacaktır. Bu ilanlara , ilan numarasının üzerine tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

DİĞER İLLER İÇİN DE İLANLAR GELECEK

Yayımlanan ilanların yanı sıra önümüzdeki günlerde diğer şehirler için de TYP personel alımı ilanları gelecek. İlanlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN