İŞKUR TYP İlanlarına Başvurular Yeniden Başlayacak-İşte Beklenen Tarih 2020

Geçtiğimiz haftalarda İŞKUR üzerinden duyurular yayımlandı. Art arda yayımlanan duyurularda TYP kapsamında 30 'dan fazla şehirde okullara 25 binden fazla personel alımı yapılacağına yer verildi. Ancak ilanlar yayından kaldırıldı. İşte ilanlara başvurunun yeniden başlaması beklenen tarih.

İŞKUR TYP İlanlarına Başvurular Yeniden Başlayacak-İşte Beklenen Tarih 2020

TYP başvuruları ne zaman başlayacak?

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden geçtiğimiz hafta ilanlar yayımlanmaya başlamıştı. 30 'dan fazla şehir için TYP ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda mezuniyet , yaş ve sınav şartı olmadan okullara temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağına yer verildi. 

25 binden fazla personel alımı için başvurular İŞKUR resmi internet adresi üzerinden başladı. Ancak başvurular yarıda kaldırıldı.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

OKULLARIN AÇILMA TARİHİ ERTELENDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuşan Bakan Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin 21 Eylül günü başlayacağını söyledi.

İŞKUR HAREKETE GEÇTİ

Bakan Selçuk 'un bu açıklaması sonrası İŞKUR harekete geçti ve Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında okullara yapılan personel alımını durdurdu. İlanlar yayından kaldırıldı ve şu uyarıya yer verildi:

TYP İLANLARINA BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

21 Eylül 'de okulların açılacak olması durumunda TYP ilanlarının Eylül ayının ilk günlerinde yeniden yayımlanması ve başvuruların devam etmesi bekleniyor. Ancak okulların açılma tarihinin yeniden ertelenmesi durumunda TYP ilanlarının da erteleceği ön görülüyor. 

Okulların açılış tarihine göre bakacak olursak TYP ilanlarının 7 Eylül'den sonra yayımlanmaya başlaması bekleniyor. TYP ilanları yayımlandığında bildirimle haberdar olmak için KAMU BÜLTENİ uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN