YKS Birincisi Sırrını Açıkladı: Çok Fazla Test Çözmedim Ama...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2020 sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tüm gözler YKS birincilerine çevrildi. Bu sene YKS'dan 5 kişi birincilik ile ayrılırken, birincilerden birisi de Ankara TED koleji'nde eğitimini tamamlayabn Gürkan İnal oldu. İnal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sınavdan iyi sonuç alacağını düşündüğünü , sınavın ardından da bu düşüncesinin değişmediğini, fakat birincilik beklemediğini söyledi.

YKS Birincisi Sırrını Açıkladı: Çok Fazla Test Çözmedim Ama...

2020 YKS birincisi İnal, koronavirüs süreciyle birlitke belirsizliğin kendisini de strese soktuğunu garip bir süreç geçirildiğini hatırlatarka, sınavın önce ertelendiği daha sonra yeniden ileriye alındığını ne olacağını bilmediği için endişelerinin artığını söylerken, sınav hazırlığında çok fazla test yapmadığını, daha çok konu tekrarları yaptığını söyledi.

İnal, "Üniversiteye henüz karar vermedim. Bundan sonraki süreçte daha iyi araştırma yapıp, kendim için en iyi yere gitmek isteyeceğim. Bana ailem haber verdi. Çok garip bir duyguydu. Çok fazla inanamadım. Bu sabahki kahvaltıda ne yediğimi bile hatırlamıyorum. Arada kaynadı. Ben çok fazla test çözmedim daha çok konu tekrarı yaptım. Son zamanlarda da test ve geçmiş sınavlara yöneldim. Sınava giren öğrenciler kendilerine neyi uygun görüyorsa onu yapsınlar" diye konuştu.