Yılbaşında Başlıyor! Yapan Yandı, 1461 TL Ceza Ödeyecekler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevrenin korunması amacıyla hazırladığı tebliğ ile 2020'de çevreyi kirletenlere yönelik cezalarda artışa gitti. Konutlarda vatandaşın sebep olduğu gürültü kirliliğine yönelik uygulanan ceza 1192 TL'den 1461 TL'ye yükseltildi.

Yılbaşında Başlıyor! Yapan Yandı, 1461 TL Ceza Ödeyecekler

Konutlarda gürültü yapan, yere çöp atan, marketlerde poşetleri ücretsiz veren ve tehlikeli atık ithal edenlere yönelik cezalarda artışa gidildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aktarılan bilgilere göre, yeni tebliğ ile 2020 yılında cezalarda artışa gidilecek. Bu kapsamda 2020 yılında umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere uygulanan ceza 351 lira, egzos emisyon ölçümü yaptırmayanlara verilen ceza 1895 lira, naylon poşetleri ücretsiz satanlara metrekare başına 15 lira ceza uygulanacak.

Gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla da çalışmalarına hız veren bakanlık konutlarda vatandaşların sebep olduğu kirliliğe yönelik uygulanan cezaları 1461 liraya, araçlardaki abart egzoz kullanımına yönelik cezayı 4 bin 412 liraya, iş yeri ve atölyede gürültüye sebep olanlara verilen cezayı 14 bin 740 liraya yükseltecek. Tebliğ, kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanlığına sunulacak.