Yenişafak Yazarı Albayrak: Suriyelilerin Üçte Biri Evlerine Dönmeyecek

Yenişafak Yazarı Özlem Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Mudanya ve Antalya Gazipaşa Belediyelerinde sahillere suriyelilerin girişinin yasaklamasına sert tepki gösterdi. Suriyelilerin üçte birinin savaş sonlansa dahi ülkelerine dönmeyeceğini yazan Albayrak'a İYİ Partili İsmail Koncuk'tan sert tepki geldi 'İyi sen sevin'...

Yenişafak Yazarı Albayrak: Suriyelilerin Üçte Biri Evlerine Dönmeyecek

Yenişafak Yazarı Albayrak: Suriyelilerin Üçte Biri Evlerine Dönmeyecek

Yenişafak Yazarı Özlem Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Mudanya ve Antalya Gazipaşa Belediyelerinde sahillere suriyelilerin girişinin yasaklamasına sert tepki gösterdi.

Bugünkü köşe yazısında CHP'ye suriyelilere sahillerin yasaklanması üzerinden tepki gösteren Özlem Albayrak,  hem CHP'lilerin hem de CHP yönetiminin Suriyelileri açıktan 'İstemediğini' söyleyemediğini belirtip, "Hem kurumsal CHP, hem de seçmeni; ilki oy kaygısı, ikincisi ırkçı görünmeme kaygısı nedeniyle belki açıktan söylemiyor, ama Suriyeli göçmenleri Türkiye’de istemiyor. Nitekim, plaj yasaklarıyla bu “istememe” durumunun mahiyeti, müşahhas hale geldi. “Halk plajlara akın etti, vatandaş denize giremiyor” kafasında bir ayrıştırma isteğiymiş bu. Seçkinciliğe eşlik eden Arap düşmanlığı, Suriyelileri CHP nezdinde katmerli “öteki” haline getirmiş, sonuç ortada." dedi.  Yazısında, Suriyelilerin en az üçte birinin suriyedeki savaş sona erse dahi geri dönmeyeceğini söyleyen Albayrak, "Kötü haberi baştan verelim: Suriyelilerin en az üçte biri, evlerindeki savaş sona erse dahi geri dönmeyecek. En azından, şimdiye dek, farklı ülkelerde zorunlu göçlerle ilgili çalışmaları ortaya konulan istatistikler bunu gösteriyor. Dolayısıyla bu insanların, kamplarda kalmasını önermek, onları toplum dışına itmek anlamını taşıyor ki, bu çeşitli nedenlerle sakıncalı. Birincisi, Suriyelileri kamplara hapsetmek; onların gettolaşmasına, giderek suç oranlarının yükselmesine, sonuçta da terör örgütlerine insan malzemesi haline gelmesine dek genişleyen birtakım sonuçlara yol açar." ifadelerini kullandı. Yazının tamamına yenisafak.com.tr adresinden erişilebiliyor.

İYİ Partili İsmail Koncuk'tan Tepki Gecikmedi

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, Albayrak'ın yazısına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı Özlem Albayrak, sahilleri Suriyelilere yasaklayan CHP'li belediyeleri eleştirirken, "Kötü haberi baştan verelim: Suriyelilerin en az üçte biri, evlerindeki savaş sona erse dahi geri dönmeyecek" dedi. Ne diyelim? Sen sevin!Aynı yazar şu tespiti de yapmış,”Suriyelilerin, ülkemizde suça karışma oranları çok düşük,yüzde 1.3 civarında. Bunların çoğu da, kendi aralarında yaşadıkları anlaşmazlıklardan kaynaklanıyor. Yani, “korkuyouz, kadınlarımızı, kızlarımızı sokağa çıkaramıyoruz, şikayeti psikolojik.Suriyeli sığınmacılara bir düşmanlığımız tabi olamaz, ancak “herkes vatanında mutlu olsun” yaklaşımı, akıl sahibi insanların düşüncesi. 10 yıl, 20 yıl sonra, ne tür problemleri, çocuklarımıza miras bırakacağımızı, düşünmek bile tüyler ürpertici. Tabi izan sahibi olanlar için Devlet yönetmek çok büyük bir öngörü gerektirir. Bu öngörü yoksa, millet büyük bedel öder. Allah, gerçek devlet adamlarına, devletimizi yönetmeyi nasip etsin, inşallah." ifadelerini kullandı.