Yenilenecek İstanbul Seçimleri İçin İlk Anket Sonucu Açıklaması Geldi

Son dakika haberi: İstanbul 'da 23 Haziran günü yenilenecek seçimlerle ilgili ilk anket sonucu açıklaması geldi. Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı 'nın açıklaması haberimizde.

Yenilenecek İstanbul Seçimleri İçin İlk Anket Sonucu Açıklaması Geldi

YSK 'nın İstanbul kararı sonrası ilk anket yapıldı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü bir karar alındı. Alınan kararda 23 Haziran 'da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar kılındı.  Seçimin tekrarlanması kararının alınmasının ardından konuşan Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, yaptıkları son anketi kamuoyu ile paylaştı. 

YSK 'NIN KARARINI DOĞRU BULUYOR MUSUNUZ?

Konsensus şirketinin genel müdürü Sarı, Ekrem İmamoğlu' na mazbatanın geç verilmesine ilişkin soruya, vatandaşların yüzde 57,8 'lik kısmının  bunun yanlış olduğu yanıtını verdiklerini söyledi.

DÜZELTİLMESİ GEREKEN ALGI

AK Parti 'nin itirazına vurgu yapan Sarı, düzeltilmesi gereken algıya değindi ve "Şu algıyı düzeltmesi, vatandaşları ikna etmesi gerekiyor: Neden sandığa tekrar gidiyoruz?" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin izlemesi gereken stratejine değinen Sarı şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti'nin MHP'li seçmeni ikna etmesi gerekiyor. Çünkü (oyların) tamamını almıyor. Beka söylemi bir yere kadar. MHP'li seçmen de herkes gibi İstanbul'daki ekonomik sıkıntılardan, trafikten, günlük sorunlardan yakınan bir seçmen."

EKREM İMAMOĞLU'NUN STRATEJİSİ

Ekrem İmamoğlu 'nun seçim stratejisine de değinen Sarı, "İmamoğlu, tamamiyle burada bir mağduriyet olduğunu söyleyecek ve yüzde 57.8'i korumaya çalışacaktır" dedi.

YENİ SEÇİMDE KİME OY VERECEKSİNİZ?

Yaptıkları çalışmada 'Seçim tekrarında kime oy verirsiniz' sorusuna yanıt aradıklarını aktaran Sarı, "Yüzde 50.2 ile İmamoğlu kazanıyor, Binali Yıldırım 48,1 alıyor" dedi.

Sarı, bu sonuçtan hareketle, İmamoğlu'nun stratejisini belirlemesini gerektiğini öne sürerek şunları söyledi:

57.8 nerede, 50.2 nerede? Demek ki yüzde 8'lik bir seçmen var ki 'hatalı' dese de oy vermiyor İmamoğlu'na. İmamoğlu'nun da onları ikna etmesi gerekiyor.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA