Yeni Kısıtlamalar Hangi Durumda Gelecek? Seyahat, Sokağa Çıkma Yasağı İçin Kriter Açıklandı

Koronavirüs salgınında vaka artışları son günlerde arttı. Vaka artışları ile birlikte kısıtlamaların yeniden gelebileceği bildirildi. Ancak gündemde yeni kısıtlama yok.

Yeni Kısıtlamalar Hangi Durumda Gelecek? Seyahat, Sokağa Çıkma Yasağı İçin Kriter Açıklandı

Kısıtlamaların yeniden gelmesinde kriter açıklandı.

Bugün kritik kabine toplantısı yapılacak. Son günlerde vaka artışlarının devam etmesi nedeniyle bugünkü kabine toplantısında kısıtlama kararlarının alınabileceği belirtilmişti. Ancak gelen son dakika bilgisine göre yeni kısıtlama kararlarınınj gelmeyeceği aktarıldı.

VAKALAR ARTTI AMA...

Türkiye koronavirüs risk haritası bu bu hafta güncellenecek. Güncellenecek haritada illerin renkleri değişecek ve bugünkü kabinede bu duruma göre bir değerlendirme yapılacak. Kulislerden aktarılan bilgilere göre Bilim Kurulu'nun mavi ve sarı iller dışındaki illere seyahat yasağı gelmesini istediği , ancak hükümetin vaka sayıları 20 bini geçmediği durumda buna sıcak bakmadığı öğrenildi. 

Mutasyonlu virüs nedeniyle vakaların arttığı bildirilirken, mutasyonlu koronaya yakalananların hastalığı evde atlattığı, ağır atlatmadığı , hastanelerin yükünün şimdilik ağır olmadığı öğrenildi. Bazı uzmanlar vakalardaki artışla ve kısıtlamalar ile ilgili, "Vaka sayısının artması tek başına belirleyici olmayacak. Yüz bin nüfusa düşen vaka sayısının yanı sıra örneğin İstanbul'da virüsün yayılım hızı, pozitiflik oranı, test sayısı, hasta, yoğun bakım ve entübe oranı gibi veriler de dikkate alınıyor. İstanbul'da bir kıpırdanma söz konusu ama henüz sıkıntılı bir durum yok" dedi.

Sonuç olarak kısıtlamaların yeniden getirilmesi için 20 bin vakanın ve hastane doluluk oranının takip edileceği öğrenildi. Şimdilik yeni kısıtlama olmayacağı aktarıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: Türkiye Gazetesi