Yeni Askerlik Sisteminde Temel Eğitim Süresi..

Yeni askerlik sistemine ilişkin son dakika bilgisi geldi. Edinilen bilgilere göre yeni sistemde temel askerlik süresinin 2 aydan daha az olacağı bildirildi.

Yeni Askerlik Sisteminde Temel Eğitim Süresi..

Son dakika haberi: Yeni askerlik sistemine ilişkin yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta   katıldığı bir televizyon programında, yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, çalışmaları Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde devam eden yeni askerlik sistemi ile ilgili ipuçları vermişti. Yeni sistem için 3-6-9 ve 12 ay gibi sistemlerin masada olduğunu ve bu süreler üzerinde askeri yetkililerin çalışmalar yürüttüğünü belirten Erdoğan, en uygun sürenin belirlenmesinin ardından konunun TBMM 'ye geleceğini ve yürülüğe gireceğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın açıklamasının ardından son Bakanlar Kurulunda konu yine gündeme geldi. Bakanlar Kurulu sonrası gelen açıklamada Erdoğan 'ın zorunlu temel askerlik süresini uzun bulduğunu ve bu sürenin kısaltılması için talimat verdiği belirtilmişti.  Bakanlar Kurulu sonrası MSB yetkilileri toplantılarını sıklaştırdı ve yeni öneriler gündeme geldi.

Yapılan yeni çalışmada temel eğitimin 2 aydan kısa olması öngörülüyor. Temel eğitimden sonra kalan süre için belirlenen bedeli ödeyenlerin ise terhis edilmesi planlanıyor.

Yeni askerlik sistemiyle ilgili düzenlemenin yerel seçimlerden sonra TBMM'nin gündemine gelmesi bekleniyor.

PEKİ SİZCE TEMEL EĞİTİM SÜRESİ NE KADAR OLMALI?

Peki sizce temel askerlik eğitimi süresi kaç ay olmalı? Yorum ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Yeni askerlik sistemi belli olduğunda haberdar olmak için;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN