Yeni Askerlik Sisteminde Asker Olmak İsteyen Kadınlar İçin Dikkat Çeken Teklif

Yeni askerlik sistemi TBMM 'de görüşülmeye devam edilirken , asker olmak isteyen kadınları ilgilendiren önemli bir teklif geldi.

Yeni Askerlik Sisteminde Asker Olmak İsteyen Kadınlar İçin Dikkat Çeken Teklif

Yeni askerlik sistemi ile ilgili dikkat çeken teklif.

Yeni askerlik kanunu öncekli gün TBMM Başkanlığı 'na sunuldu. Komisyona gönderilen kanun teklifi, gece yarısı komisyondan geçti ve TBMM Genel Kurulu 'na sevk edildi. Genel Kurul 'dan da geçmesi sonrası yeni askerlik kanunu Resmi Gazete 'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek. 

Yeni askerlik sistemi görüşmeleri sırasında komisyonda dikkat çeken bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada MHP 'li Mustafa Hidayet Vahapoğlu kadınlara da askerlik imkanı verilsin dedi. 

Teklifin maddeleri üzerine görüşmeler komisyonda devam ederken , teklif üzerine söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, teklifte "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek askerlik hizmeti yapmaya mecburdur." maddesinin bulunduğunu ve söz konusu maddede bir esnetilme yapılması gerektiğini ifade etti.  Vahapoğlu yaptığı açıklamada, söz konusu maddede bir değişiklik yapılması ile birlikte kadınların da er, astsubay veya yedek subay olarak askerlik yapmasına imkanı verilmesini istedi.

GİTMEK İSTEYENLERİ ASKERE ALALIM: TÜRK KADINLARINA GÜVENİN

Askerlik kanununda bir reformdan söz edilecekse , böyle bir düzenleme yapılması gerektiğini  söyleyen  Vahapoğlu, "Türk kadınlarına güvenin. Gitmek isteyen kadını askere alalım." dedi.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA