Yazılı Sınav ve Diploma Notları Yüksek Ama Torpilleri Yok

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından yapılan alımda, yazılı sınavı ve diploma notları yüksek olan adaylara sözlüde kötü puan verildi.

Yazılı Sınav ve Diploma Notları Yüksek Ama Torpilleri Yok

Mardin Artuklu Üniversitesi akademik personel alımında skandal torpil.

Geçtiğimiz 28 Ağustos 2018 tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Toplantı salonunda, tarih tezli yüksek lisans mülakatı yapıldı. Yapılan bu mülakata ait sonuçlar da adayların erişimine açıldı. Sonuçların adayların erişimine açılması ile skandal gözler önüne serildi.

Memurlar. net'te yer alan haberde Artuklu Üniversitesi 'ne 400 km yol gidip ciddi bir mülakat komisyonu ile karşılaşacağını bekleyen adaylar büyük hayal kırıklığına uğradı. Bu aday "tamamen torpilin en alasının cirit attığı bir torpil komisyonu ile karşılaştım." diyerek mülakatta yapılan haksızlığı açıkladı.

Aşağıda, Mardin Artuklu Üniversitesi 'nin yaptığı alıma ait sonuçlara yer verildi. ALES, diploma notu, yabancı dil ve sözlü mülakat puanları tabloda yer aldı ve yüsdelik dilimlere göre başarı puanı hesaplandı. Hesaplanan bu başarı puanına göre ilgili personel alımında başarılı olan ve atanmaya hak kazanan adaylara yer verildi. Ancak bu listeye baktığımızda ALES, diploma notu ve Yabancı Dil notu oldukça yüksek olan adaylara sözlü mülakatta kötü verildiği, bazı adayların ise ALES, Yabancı Dil ve Diploma notunun düşük olmasına rağmen sözlü mülakatına iyi bir puan verildiği ve bu şekilde bu adayın atandığı görüldü.

Baist bir hesapla baktığımızda ALES'i 65, Yabancı Dil puanı 41, diploma notu 88 olan bir adaya mülakatta 75 puan verildiği, ALES'i 80 olan, Yabancı Dili 56, diploma notu 75 olan adaya sözlü mülakatta 5 verildiği görülüyor.

İşte o skandal sonuç tablosu.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara