Yavuz Ağıralioğlu'ndan Trump'a : We're kissing from your eyes

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İstanbul Millletvekili Yavuz Ağıralioğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik küstah mesajlarına nasıl yanıt verilmesi gerektiğini açıkladı. Hükümet tarafından muhalefet partilerine 'zillet' denilmesine de tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili, her türlü milli meselede hükümetin yanında olan muhalefet partilerine zillet denildiğini fakat teröre silah yardımında bulunan ABD'ye müttefik denildiğini söyledi.

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Trump'a : We're kissing from your eyes

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, TMBM Genel Kurulu'nda ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdit içeren mesajına nasıl yanıt verilmesi gerektiğini söyledi.

"TRUMP'A TWEET İLE CEVAP VERİLMEZ"

Trump'ın Türkiye'ye ytönelik yaptığı onca kabalığa rağmen, stratejik ortaklığa yakışmayacak onca çirkinliğe rağmen 'Dost' denilemeyeceğini söyleyen Ağıralioğlu, Trump'ın Türkiye'ye yönelik her cümlesinde yarım asrı aşkın stratejik ortaklığa uymayacak hareketlerde bulunduğunu söyledi. 71 milyonluk dev bir ülkeyi, 250 milyonluk Türk dünyasını, 15 milyarlık islam alemini Trump'ın karşısına alamayacağını söyleyen Ağıralioğlu, Trump'ın tweet'ine tweet ile karşılık verilemeyeceğini söyledi. Trump'a telgraf ya da duman yoluyla mesaj verilmesi gerektiğini söyleyen Ağıralioğlu, "Bizim ülkemizin cevap verebileceği bir tek husus var bu mevzuda: Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanına, her "tweet"ine cevap verirken düşük desibelli bir konuşmadan ziyade onlara verilecek cevabın çerçevesini açıklıyorum: Sayın Cumhurbaşkanımız "Başkomutan" sıfatıyla bu, Irak'ta Amerika Birleşik Devletleri'nin yediği herzeyi de unutmadan -affedersiniz- bu, Suriye'de insanlığın ızdırabının gökleri titretecek hâle geldiği bunca acının içerisinde Amerikalıların katliamından kurtulmuş bir Kızılderili'yi bulacak. Bunların "tweet"ine "tweet"le cevap verilmez, ya Mors alfabesiyle ya da katliamdan kurtulmuş bir Kızılderili bulacağız Amerika'da." dedi.

"BİZE 'ZİLLET' DİYECEĞİNİZE, BUNU TERÖRİSTLERE YARDIM VE YATAKLIK YAPAN ÜLKELERE SÖYLEYİN"

Ağıralioğlu, hükümetin muhalefete yönelik 'Zillet' benzetmesini PKK'ya yardımda bulunan Suudi Arabistan'a ya da PYD'ye alenen silah veren ABD'ye yapması gerektiğini, fakat tüm bunları yapan ülkelerin müttefik, her türlü milli meselede hükümetin yanında duran muhalefet partilerinin ise zillet olarak nitelendirildiğini söyledi.

Ağıralioğlu, "Benim tavsiyem şudur Hükûmete: Muhalefetin millî her meselede arkanızda durduğunu görerek muhalefete "Sevgili dostum" demeniz gerekirken Trump'a "Sevgili Dostum" demeyin. Bin yıldır İslam'ın hizmetkârlığını yapmış bu aziz, bu necip milletin, münhasıran Sultan Selim'in mukaddes emanetleri aldığı zamandan sonra "Hadimülharemeynişşerifeyn" diye algılandığı dönemlere hürmeten kendi milletinize "Hadimülharemeynişşerifeyn" deyin. Suudi Arabistan'ın teröristlere 100 milyon dolar, Sisi'ye siyasi destek veren Kralına "Zillettesin." deyin. Suudi Arabistan'ın Kralına, Amerika Birleşik Devletleri'nin buradaki hesaplarına, İsrail'in bu bölgedeki ameliyat iradesine teşne olan adama "terörist" deyin. Muhalefetin başkanlarına, Meral Hanım'a, Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sevgili Dostum" deyin mümkünse. Böyle diyebilirseniz, çok da dilimize pelesenk ettiğimiz, istiklal şairimizin şiirlerinde olduğu gibi "tefrika giremez" diye başlayıp "toplu vurdukça sineler" diye devam ettiği işi milletiniz için devlet-millet tesanüdü hâline getirin." dedi.

TWİTTER'DAN DONALD TRUMP'I ETİKETLEYEREK 'KİSS FROM YOUR EYES' MESAJI