Whatsapp Kullanıcılarına Kötü Haber! Bu Sefer de Kötü Amaçlı Yazılım...

Whatsapp kullanıcılarının kontrolü dışında rehberindeki kişilere mesaj atabilmeye olanak sağlayan kötü amaçlı yazılım keşfedildi.

Whatsapp Kullanıcılarına Kötü Haber! Bu Sefer de Kötü Amaçlı Yazılım...

Son dönemde zorunlu güncelleme nedeniyle büyük kan kaybı yaşayan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, bu sefer de güvenlik açığıyla gündeme geldi.

İngiliz Express'te yer alan habere göre, Whatsapp kullanıcılarının kontrolü dışında rehberindeki kişilere mesaj atmaya sebep olan kötü amaçlı yazılım farkedildi. Aynı haberde, Whatsapp üzerinden yayılan bir linke tıklayan kullanıcıların Google Play görünümlü bir sayfaya yönlendirildiği belirtilirken, bu linke tıklayan kullanıcıların rehberindeki kişilere ulaşan yazılımın Whatsapp üzerinden gelen mesajlara otomatik yanıt vermeye başladığı kaydedildi.

İlgili sorunu ilk keşfeden siber güvenlik uzmanı Lukas Stefanko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "WhatsApp mesaj bildirimini kontrol ediyor ve kurbanın telefonundan diğer kullanıcılara yayılıyor" ifadelerini kullandı. Whatsapp'ın gerek güvenlik açıkları gerekse gizlilik kuralları nedeniyle önümüzdeki günlerde daha fazla başının ağrıyacağına kesin gözle bakılıyor.