Valilik Duyurdu! Şüpheliyi Yerde Tekmeleyen Polis Hakkında Flaş Karar!

İzmir'in Buca ilçesinde , sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden ve polisin dur ihtarına uymayarak kaçan şüpheli, kovalamaca sonucu kaza yapınca yakalandı.

Valilik Duyurdu! Şüpheliyi Yerde Tekmeleyen Polis Hakkında Flaş Karar!

Şüpheli şahsın gözaltına alındığı esnada yere yatırılarak tekmelendiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekerken, İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada ilgili polis hakkında soruşturma başlatıldığı ve polisin açığa alındığı kaydedildi.  

Valilik açıklamasında şu ifadeler görüldü:

Bugün bazı mecralarda yayınlanan 'İzmir'de polisten sert müdahale' başlığıyla yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur:

20.12.2020 saat 22 sularında Buca ilçemizde yol uygulaması yapan polislerimizce sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği değerlendirilen bir araç dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlamış, takip edilirken başka bir araca çarparak içinde bulunanların hafif yaralanmalarına sebep olduktan sonra durabilmiştir. Araç sürücüsü 118 promil alkollüdür. Araç sürücüsü ile polis arasında maalesef yasal açıdan uygun olmayan kabul edilmesi mümkün olmayan görüntüler oluşmuştur. İlgili memura adli ve idari yönden soruşturma açılmış ve açığa alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.