Umrede Mahsur Kalan Yaşlı Türk Vatandaşı: Bizi Karantinaya Aldılar! Mescide Dahil Salmıyorlar, Kurtarın

Suudi Arabistan'da karantinaya alınan yaşlı bir umre ziyaretçisi, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda, Suudi Arabistan yönetiminin kendilerini odalara kapattığını, ekmek-su vermediğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerini kurtarmasını istedi.

Umrede Mahsur Kalan Yaşlı Türk Vatandaşı: Bizi Karantinaya Aldılar! Mescide Dahil Salmıyorlar, Kurtarın

Yaşlı vatandaşın paylaştığı videoda şu ifadeler yer aldı: 

Sayın Cumhurbaşkanım, bizle buraya Umre yapmak için 400 küsür Türk vatandaşı olarak geldik. İbadetlerimiz zaman zaman engellendi buna şükür dedik. Ama ülkemize dönüş hazırlığına geçtiğimizde iki tana arkadaşımız kesin tanı değil şüpheli olarak uçaktan aldın. Bizler otobüsten indirildik diğer arkadaşlarımız uçaktan indirildi. Bizleri odalara kapattılar. Ekmek yok su yok, kantinler kapalı yemekhaneler iptal edildi.

Bizi mescide dahil salmıyorlar aşağıya. Odalara hapsettiler. Bizler burada cüzzamlı muamelesi görüyoruz. Ben tansiyon hastasıyım sayın Cumhurbaşkanım ilaçlarım bitti ben ne yapacağım. Şeker hastası olanlar var başka hasta olanlar var onlar ilaçları bitti.Bizler burada perişanız açız sususuz...Odanın içinde sabahtan akşama kadar, akşamadan sabaha kadar yatmayla nereye kadar gideceğiz.

Benim sizden ricam Cumhurbaşkanım Türkiye Cumhuriyeti Devlet'i büyüktür, Türkiye Cumhuriyeti Devleri asildir, Türkiye Cumhuriyeti Devleri vatandaşını kurtaracak kadar güçlüdür kurtar bizi. Biz öleceksek de yurdumuzda ölelim. Tedavi olacaksak da yurdumuzda olalım. Biz burada ölüme terk edilmiş mahkumlar gibiyiz. Ne olur cumhurbaşkanım bizleri buradan kurtarın."