Ümit Özdağ ve Fahrettin Yokuş'tan Art Arda 'Suriyeli' Çıkışı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, dün Kamu Bülteni yöneticilerini İYİ Parti Genel Merkezinde misafir ederek askeri personel alım mülakatlarındaki usulsüzlük iddiaları ve suriyelilerin devlet memuru olacağına yönelik iddialara yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu, Suriyelilere vatandaşlık iddialarıyla ilgili bugün bir açıklama daha geldi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 4 milyon suriyeliye vatandaşlık verilemeyeceğini buna müsade edilemeyeceğini söyledi.

Ümit Özdağ ve Fahrettin Yokuş'tan Art Arda 'Suriyeli' Çıkışı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, dün Kamu Bültenini misafir etmiş, askeri personel alım mülakatlarındaki usulsüzlük iddiaları ve suriyelilerin devlet memuru olacağına yönelik iddialara yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Şimdiye kadar 70 bine yakın Suriyeli'nin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığına geçirildiğini hatırlatan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özdağ, Suriyelilerin ülkelerine dönmeyeceğini, bunun Türkiye için bir felaket olabileceğini belirtmiş, AK Parti'nin hedefinin 4 milyon Suriyeliyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına almak olduğunu iddia etmişti.

ÖZDAĞ: "SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLDİĞİNDE İTİRAZDA BULUNMAK MÜMKÜN OLMAYABİLİR"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, "AKP sadece şu ana kadar verildiği söylenen 78 bin Suriyeliye değil tüm Suriyelilere vatandaşlık vermeyi hedeflemektedir. Ama bu arada da Türk milleti Suriyelilere karşı tepki gösterdiği için, onlara vatandaşlık verilmesine tepki gösterdiği için AKP tarafından uyutulmakta. Zaman zaman 'Zaten geri dönecekler' şeklinde hükümet tarafından yalanlar söylenmektedir. Asıl amaç Suriyelilerin Türkiye'de kalması ve onlara vatandaşlık verilmesidir. Bu Türkiye için büyük bir felaket anlamına gelecektir. Suriyeliler Türk toplumuna asla entegre olmayacaktır. Suriye ulus devleti içerisinde güçlü bir arap bilinci kazanmış olanlar, kendilerini arap oluşlarından dolayı üstün olarak gören kitlelerin Türk toplumuna entegre olması mümkün değildir. Erdoğan Suriyelilerin neden Türkiye'de kalmasını istiyor? Bunun bir tek amacı var milli bilincin ve kimliğin yerine ümmet bilinci kurabilmek için milli dokuyu getirilen suriyelilerle dönüştürmek ve yeni bir sosyolojik gerçek yaratmaktır. Bu sosyolojik gerçeğin üzerine de "Artık bu kadar suriyeli var burada Türk milletinden bahsetmeyelim gelin buna İslam ümmeti diyelim" şeklinde bir zemin oluşturma hedefindeler. Bu sosyolojik kimlik üzerine yeni siyasal gerçekler hedeflenmektedir. İkinci hedef ise bu Suriyelileri bir oy potansiyeli olarak görüp rejimi sürekli hale getirmektir. Hal böyleyken vatandaşlarımız Suriye politikası karşında tavır almazsa, yarın Suriyelilere vatandaşlık verildiğinde 'Ya bunlara neden vatandaşlık veriliyor' şeklinde bir itirazda bulunmaları mümkün değildir. Vatandaşlığı aldıktan itibaren suriyeliler, Türk vatandaşlarına tanınan diğer haklarından istifade etmek üzere harekete geçebilir, devlet memuru da olabilirler." demişti.  Röportajın tamamına erişim için TIKLAYIN.

FAHRETTİN YOKUŞ: SURİYELİLER ŞU ANDA TÜRKİYE'Yİ İŞGAL ETMİŞTİR, BU İŞGALDEN BU ÜLKEYİ KURTARACAĞIZ

Suriyelilerin vatandaşlığa geçirileceğine yönelik iddialarla ilgili bugün de yeni bir çıkış geldi. TBMM Genel Kurulu'nda Suriyelilerin Taksim'de ÖSO bayrağı açmalarındaki sorumluların araştırılması önergesi üzerine söz alan Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Nasıl devlet yönetiyorsunuz siz? Yani burası muz cumhuriyeti mi? Onun için şunu söylüyorum: Türk milletine sorun ürk milleti diyor ki: "Ben, göçmenlerle, sığınmacılarla ekmeğimi paylaşırım, sınırlarda, kamplarda bakarım ama ülkemi paylaşamam." Evet, bu ülkeye siz 4 milyon Suriyeliyi vatandaş yapamazsınız. Bunu engelleriz, buna mâni oluruz. Türk milleti asla ve asla 4 milyon göçmene vatandaşlık veremez, bunun ağır faturası olur. Bu ülkenin gelecek nesillerine, bu milletin bölünmesine, bu milletin parçalanmasına, bin yıldır yaşadığımız Anadolu coğrafyasının elimizden gitmesine sebep olursunuz. Ey AK PARTİ yöneticileri, beka sorunu budur. Suriyeliler şu anda Türkiye'yi işgal etmiştir. Bu işgalden bu ülkeyi kurtaracağız, size rağmen kurtaracağız. Aklınızı başınıza toplayın." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA