Ümit Özdağ : Türkiye'deki Suriyeli Sayısı 7.5 Milyon Olacak

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Türkiye'deki sığınmacıların ülkelerine gönderilmemesi halinde ülkemizin demografik yapısının 2040 yılına kadar daha da bozulacağını, an itibariyle sokaktaki her 20 kişiden birinin Suriyeli olduğunu bu sayının 2040 yılında daha da artacağını söyledi.

Ümit Özdağ : Türkiye'deki Suriyeli Sayısı 7.5 Milyon Olacak

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Türkiye'deki sığınmacıların ülkelerine gönderilmemesi halinde ülkemizin demografik yapısının 2040 yılına kadar daha da bozulacağını, an itibariyle sokaktaki her 20 kişiden birinin Suriyeli olduğunu bu sayının 2040 yılında daha da artacağını söyledi. Resmi rakamlara göre Türkiye'de 3.8 milyon Suriyeli bulunduğunu hatırlatan Özdağ, Kilis'te nüfus çoğunluğunun sığınmacılara geçtiğini söyledi.

İYİ Partili Özdağ, konuyla ilgili İYİ Parti'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden bir de açıklama videosu yayımladı. Yayımlanan videoda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ'ın "Türkiye'nin en büyük sorunu 2011 yılından bu yana Türkiye'ye sığınan ve resmi rakamlara göre sayıları 3.8 milyon olan Suriyeli sığınmacılar. Suriyeli sığınmacılar Türkiye'nin demografik yapısını hızla değiştiriyorlar. Ve bu hızla değişimin sonucunda, bugünkü eğilimin devam etmesiyle 2040 yılında 7.5 milyon Suriyeli olacak. Bugün sokakta gördüğümüz her 20 kişiden biri Suriyeli, 2040 yılında sokakta gördüğümüz her 13 kişiden biri Suriyeli olacak. Bugün Kilis'te nüfus üstünlüğü suriyelilere geçmiş durumda, buna bir dur demenin zamanı geldi, İYİ Parti bu durumda dur diyecek." ifadelerini kullandığı görüldü.

Kamubulteni.com - Ankara