Ulaştırma Bakanı 'Tarihi Güne Hazır' Diyerek Paylaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmaray'dan geçecek ilk yurt içi yük treni ile ilgili sosyal medya hesabından yeni değerlendirmelerde bulundu.

Ulaştırma Bakanı 'Tarihi Güne Hazır' Diyerek Paylaştı

Her yıl 25 bin konteynerin Anadolu'nun sanayi merkezlerinden yüklenerek Avrupa'ya ulaşımının sağlanacağına dikkat çeken Ulaştırma Bakanı'nın açıklamasında, "Marmaray tarihi güne hazır! 2 kıta arasında kesintisiz demiryolu taşımacılığına imkan veren  Marmaray’dan ilk yurtiçi yük treni yola çıktı. Her yıl 25.000 konteyner Anadolu’nun sanayi merkezlerinden yüklenerek Avrupa'ya ulaşacak. İhracatçımızın rekabet gücü artacak!" ifadeleri görüldü.

Gün içerisinde Bolu, Burdur , Kırşehir heyetleri ile ulaştırma ve altyapı çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunduklarını belirten Ulaştırma Bakanı şunları kaydetti:

Milletimizin bizden beklentisinin bilincindeyiz.  Bolu, Burdur, Kırşehir heyetleri ile illerimizdeki ulaştırma ve altyapı çalışmalarıyla ilgili istişarelerde bulunduk. Türkiye’nin gelecek hedefleri doğrultusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.