Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Ankara-Sivas YHT Hattında Son Noktadayız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Anakra-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının işleyiş olarak son noktasına geldiğini, tüm hat ve ray seriminin tamamlandığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Ankara-Sivas YHT Hattında Son Noktadayız

Ankara-Sivas YHT hattının bir an önce açılması için özverili çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Adil Karaismailoğlu, "Ray serimi de yapan Karaismailoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ankara-Sivas hattının işleyiş olarak en son noktasındayız. Bütün hat ve ray serimi tamamlandı. Burayı bir an önce açmak için bütün arkadaşlarımızla özverili çalışma sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu ayrıca, "İnşallah, bundan sonra da çok büyük projelerle vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çok büyük işler yapacağız. Binlerce hatta yüz binlerce çalışanımızla yüzlerce şantiyemizde çok yoğun hummalı bir çalışma var. Ankara-Sivas hattı da aynı şekilde. Çalışmalar bitme aşamasına geldi. Bir an önce bitmesi için, biz de en güvenli şekilde vatandaşımızı taşımak için en ince ayrıntısına kadar denetlemelerimizi, incelemelerimizi yapıyoruz. İnşallah tam güvenlikli bir şekilde yakın bir zamanda vatandaşlarımıza hızlı tren konforunu Ankara-Sivas arasında da sunacağız. Bu hat bittikten sonra Sivas'tan binen bir kişi buradan İstanbul Halkalı İstasyonu'na kadar gidebilecek. Hatta 2023 yılında Kapıkule sınır kapısına kadar gidebilecek. İnşallah örümcek ağı gibi ülkemizi demir ağlarla örüyoruz." dedi.