Ukrayna Savunma Bakanı Taran: Türk İHA'larına İhtiyacımız Var

Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran, Türk İHA'larının etkinliğinin Suriye ve Karabağ'da görüldüğünü belirterek, Ukrayna ordusunu modern ve etkin silahlarla donatabilmek için Türk İHA'larına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Taran: Türk İHA'larına İhtiyacımız Var

Türkiye'nin geliştirdiği insansız hava araçlarının etkili modern bir silah olduğunun altını çizen Taran, "Ukrayna Devlet Başkanı’nın silahlı kuvvetleri modern silahlarla donatmak için verdiği görevi yerine getirirken, Türk İHA’larına ihtiyacımız olduğu kanısına vardık. Modern Türk SİHA’ların kendine has bir özelliği olduğunu düşünüyorum, maliyet ve etkinlik açısından oldukça yararlı." diye konuştu.

Taran, Ukrayna ile Türkiye'nin İHA ortak üretimine geçmeyi planladığını belirterek, "Burada sadece şirketlerin oluşturulmasından değil, teknoloji paylaşımından bahsediyoruz. Bildiğiniz gibi Ukrayna’nın Türk firmalarıyla paylaşabileceği kendi teknolojileri var" dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı, Ukrayna'nın NATO üyeliği hedefine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü de vurgulayarak, "Üye ülke olarak Türkiye’yi, Ukrayna’nın bu hedefine ulaşmasına yardımcı olacak kilit bir ortak olarak görüyoruz. Bu nedenle iş birliğimizi her alanda genişletmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.