Ücretsiz Maskede Yeni Karar

Son dakika haberi: Ücretsiz maske dağıtımı için yeni karar çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında maskelerin 81 şehirde eczanelerde dağıtılacağını söyledi.

Ücretsiz Maskede Yeni Karar

Maskeler 81 şehirde eczanelerde dağıtılacak.

Star Tv 'ye konuk olan İçişleri Bakanı Soylu, ücretsiz maske meselesine değindi ve tüm vatandaşları ilgilendiren açıklamada bulundu. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, toplu taşıma ve market gibi kalabalık ortamlarda maske takma zorunluluğu sonrası maske dağıtımı konusunda merak edilenleri cevapladı. Önceki gün İstanbul Eczacılar Birliği bir karar almış ve ücretsiz maskelerin İstanbul 'da eczanelerde dağıtılacağına karar vermişti. Bakan Soylu, maske uygulaması için sadece İstanbul 'da eczanelerde dağıtılmayacak bu kararın tüm şehirlerde geçerli olacağını , ücretsiz maskelerin eczanelerde verileceğini söyledi. Bakan Soylu, "Maske dağıtımı uygulaması sadece İstanbul'da yapılmayacak. Bu karar tüm Türkiye'yi kapsayan bir karardır. Türkiye'de maskeler eczaneler vasıtasıyla paylaşılacak" ifadelerini kullandı.

GÜNCE 10 MİLYON MASKE ÜRETİLİYOR

235 üretici firma ile Sağlık Bakanlığı arasında sözleşme imzalandığını , bu sözleşme kapsamında yoğun şekilde maske üretimine devam edildiini belirten Bakan Soylu, "Ben de Sağlık Bakanımız ile bu olayın her aşamasındayım. Şu anda günde 10 milyon maske dağıtılıyor Türkiye'de 10 milyon maske üretiliyor. Çok yakın zamanda inşallah bu sayı 20 milyon ve üzerine çıkacak. Bugün 10 milyon üretildiğini ve her gün dağıtıldığını söyleyebilirim. Burada Cumhurbaşkanımızın talimatıyla eczanelere de belli bir sistemle bedava maske dağıtılacak. Milyonlarca maske PTT ve marketler başta olmak üzere çeşitli vasıtalarla Türkiye'ye dağıtılacak" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA