Türkiye'nin En Gizli Bilgilerini Yurt Dışına Satanlara Operasyon: Evinde 5 Milyon Euro Bulundu

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın bilgilerini yurt dışına satan 6 kişiye operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda bir kişinin evinde 5 milyon Euro bulundu.

Türkiye'nin En Gizli Bilgilerini Yurt Dışına Satanlara Operasyon: Evinde 5 Milyon Euro Bulundu

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndaki casus 5 milyon Euro ile yakalandı.

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ortak şekilde düzenlenen operasyonda Savunma Sanayii Başkanlığı'nda 2018 yılında İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi Proje Müdürlüğü görevini yapmakta olan Yusuf Hakan Ö isimli kişi , aralarında yabancı firma temsilciliği de yapan şirketin temsilcilerine ihalelerle ilgili bilgileri sızdırdı. Bu casus sayesinde Savunma Sanayii Başkanlığı'nın ihalelerindeki kriterleri öğrenen şirketler, ihalelerde fiyatları kırarak haksız şekilde kazanç sağladı. İhale bilgilerini para karşılığında satan ve büyük vurgun yapan bu kişi ile birlikte 6 kişi yakalandı. 

5 MİLYON EURO İLE YAKALANDI

İhale ile ilgili bilgileri sızdıran bu kişinin evinde yapılan aramada 5 milyon euro ele geçirildiği bildirildi. Söz konusu bilgileri yasa dışı yollardan sızdıran firma sahibi Mustafa Sırrı A., firma çalışanı Emre Ö., müşavirlik firması sahibi Emre Alp D. ile firma çalışanları Süleyman Ç. ve Tuğba K. gözaltına alındı.

Yapılan bu incelemelerde bu kişilerin ihaleler ilgili bilgileri yasa dışı şekilde sızdırdığı ve bu yolla haksız kazanç elde ettiği öğrenildi. 

Bunun yanı sıra gözaltına alınan diğer kişilerin de evinde yüklü miktarda döviz çıktı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA