Türkiye Küçük Sibirya Olabilir. Tarih Verdiler

24 Ocak’ta İstanbul’u etkisi altına alan kar fırtınası yenide geliyor. Peki İstanbul’a gelecek yeni kar fırtınası ne zaman?

Türkiye Küçük Sibirya Olabilir. Tarih Verdiler

Balkanlar'dan Türkiye'ye giriş yapacak olan kar yurt genelinde etkisini gösterecek. Uzmanlar İstanbul başta olmak üzere birçok ili etkisi altına alacak kar yağışı için tarih verdi. Meteorolojiden de İstanbul için 5 günlük hava durumu tahmini de paylaşıldı.

Türkiye önümüzdeki günlerde yeniden soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balkanlar'dan gelecek olan kar yağışının Edirne'de yurda gireceğini işaret etti. 24 Ocak akşamı başlayan ve İstanbul'da hayatı felç eden kar fırtınası geri dönüyor. Yapılan açıklamalarda İstanbul için önemli uyarılarda bulundu. Şubat ayının ortasında da İstanbul'da ikinci bir kar fırtınasının beklendiği gelen haberler arasında.

İstanbul'daki bir sonraki şiddetli yağış için 14 Şubat'a dikkat çekilirken hava tahmin kaynakları, Şubat ayının ortasında Türkiye'nin 'Küçük Sibirya' olabileceği endişesini dile getiriyor.

Meteoroloji ayrıca üç bölge içinde şiddetli yağış ve kuvvetli fırtına uyarılarında bulundu. Muğlada şiddetli yağış uyarısında Kıyı Ege'de kuvvetli yağış ile Ege ve Marmaranın Güneyinde kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Vatandaşların sel, ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri konularında dikkatli davranması gerekiyor.

İkinci Yağış İçin 14 Şubat tarihi

Sosyal medyada hava tahminleriyle bilinen Hava Forum tarafından yapılan bir paylaşımda, Türkiye'yi ve İstanbul'u etkisi altına alacak ikinci yoğun kar yağışı için 14 Şubat Sevgililer Günü işaret edildi.

"Türkiye, Küçük Sibirya olabilir"

Önceki yağışlar için "İzlanda soğuğu" ifadesini kullanan hava tahmin kaynakları, önümüzdeki yağış için ise "Sibirya yağışları" tabirini kullanıyor. ''Türkiye, Küçük Sibirya'ya dönebilir'' ifadeleri kullanıldı.