Türkiye Kamu-Sen: 50 Bin Personel Ataması Faydalı Olacaktır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yeni tip koronavirüs salgını ile mücadelede kısa süre içerisinde 50 bin yeni sağlık personelinin istihdam edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen: 50 Bin Personel Ataması Faydalı Olacaktır

Koronavirüs salgını ile Sağlık Bakanı Koca'nın koordinasyonunda etkin bir mücadele yürüldüğünü , sağlık çalışanlarının fedakarca görevlerinin başında olduğunu vurgulayan Kahveci, salgının artma riski ve sağlık personeli açığının da göz önüne alınarak 50 bin yeni sağlıkçı atamasının fayda getireceğini belirtti.

Kahveci, "Koronavirüs salgını ile Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca koordinesinde devletimiz etkin bir mücadele yürütmektedir. Sağlık çalışanlarımızda fedakarca görevlerinin başındadır. Ancak salgının artma riskini ve sağlık personeli açığımızı göz önünde bulundurduğumuzda,  görev bekleyen genç sağlık çalışanlarının istihdamı ile ilgili de bir plan oluşturulmalıdır. En kısa sürede 50 bin sağlık çalışanı atamasının gerçekleştirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılması faydalı olacaktır.Koronavirüs salgını ile Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca koordinesinde devletimiz etkin bir mücadele yürütmektedir. Sağlık çalışanlarımızda fedakarca görevlerinin başındadır. Ancak salgının artma riskini ve sağlık personeli açığımızı göz önünde bulundurduğumuzda,  görev bekleyen genç sağlık çalışanlarının istihdamı ile ilgili de bir plan oluşturulmalıdır. En kısa sürede 50 bin sağlık çalışanı atamasının gerçekleştirilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılması faydalı olacaktır." dedi.