Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı! Türkiye 2019 yılında Dünyada 6. Oldu

Türkiye, Dünya Turizm Örgütü verilerine göre 2019 senesinde 53 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaparak dünyada 6. oldu. İlk sırada Fransa bulunurken, Fransa'nın 2019 yılında 90 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptığı öğrenildi.

Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı! Türkiye 2019 yılında Dünyada 6. Oldu

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından yapılan açıklamada, Dünya Turizm Örgütü'nün 2019 yılının en çok turist ağırlayan ülkeleri sıralamasına yer verildi.

Turizmde tüm zamanların rekorunun kırıldığına yer verilen açıklamada, Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 14 oranında artış görüldüğü bu sayının 52.5 milyona ulaştığına vurgu yapıldı. Dünyada en çok turist ağırlayan ülke ise Fransa oldu, Fransa'yı 83.8 milyon turist ile İspanya izledi.

Turist sayısı en fazla azalan ülke ise Hong Kong oldu. Hong Kong'daki ziyaretçi kaybı bir önceki seneye nazaran yüzde 28.8'e ulaştı. Amerika Birleşik Devletleri de 2019 yılında bir önceki seneye nazaran daha az ziyaretçi ağırladı. ABD'nin turist sayısında %1.3 oranında düşüş görüldü.