Tüm İzinler İptal Edildi-Kırmızı Alarm Verildi-İşte Kasırga Saati

Meteoroloji 'den ve AFAD'dan art arda uyarılar geldi. Ege kıyılarını vuracak kasırga için saat verildi. Bölgede tüm izinler iptal edilirken kırmızı alarm verildi.

Tüm İzinler İptal Edildi-Kırmızı Alarm Verildi-İşte Kasırga Saati

Meteoroloji 'den fırtına ve kasırga uyarısı geldi.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, Orta Akdeniz üzerinde oluşan fırtınanın, Cumartesi akşamını Pazar 'a bağlayan gece saar 01.00 'da Türkiye 'nin batı kıyılarına ulaşması bekleniyor. Son dakika uyarıları art arda gelirken bölgede kırmızı alarm verildi. Edinilen bilgilere göre fırtınanın en çok İzmir 'de ve Muğla 'nın Marmaris, Bodrum, Datça ve Milas İlçelerinde oldukça etkili olacağı belirtildi. Saatte 120 kilometre hıza kadar ulaşan fırtına ile birlikte metrekarde yağış miktarının da 100 kilogram olacağına yer verildi. 

Ege'de birçok bölgeye ulaşması tahmin edilen fırtına için art arda uyarılar geldi ve bölgede resmi kurumlarda kırmızı alarm verildi. 

Denizli İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı,konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün acil kodlu uyarıları üzerine Denizli itfaiyesi olarak bizde hazırlıklarımızı yaptık. Kurum olarak bütün izinleri kaldırdık. Arama kurtarmada görevli bütün personelin hazır bulanmasını istedik. Yedek ekipmanlarımızı da acil durumlar için hazırladık. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı en hızlı şekilde müdahale edeceğiz. Bizim bölgemizde özellikle Sarayköy, Tavas, Kale, Acıpayam, Çameli gibi ilçelerimiz öncelikli ilçeler durumunda. Diğer kamu kurumlarıyla da sürekli temas halindeyiz. Bölgemizde önceliğimiz, can kaybı olmaması için kurtarma görevlerini yerine getirmek ve su baskınlarına karşı gerekli tedbirleri almaktır. Şu an itibariyle 94 müdahale aracı ve 340 personeli hazır bir şekilde tutuyoruz."

İZİNLER İPTAL

İzmir AFAD 'da kriz masası oluşturuldu ve 17 maddelik bir önlem ile uyarı listesi hazırlandı. Hazırlanan liste tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi. Gönderilen yazıda izinlerin 2 Ekim tarihine kadar iptal edildiğine yer verildi ve izinde olan personeller de göreve çağrıldı.

Valilik tarafaından yapılan açıklamada şu uyarılara yer verildi:

"Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinin izinleri 2 Ekim'e kadar iptal edildi. Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce gerekli araç ve gereç hazırlanarak, personelin donanımlı olarak hazır bulunması sağlanacaktır. Güçlü fırtınanın elektrik hatları ile haberleşme sistemlerini etkileyebileceği düşünüldüğünden ilgili kurumlar gerekli tedbirleri alarak hazır olacaktır. Olması muhtemel su taşkınlarına karşı, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ve ilgili diğer kurumlar tarafından gerekli tedbirleri alarak hazırlıklı olacaktır."

VATANDAŞLARA UYARILAR

Söz konusu açıklamada, kıyı bölgelerinde yaşamakta olan vatandaşların teknelerini kenara çekmesi, balkon ile çatılarındaki malzemeleri sabitlemeleri ve güvenli hale getirmesi, kapı ile pencerelerin emniyetlki şekilde bağlanması, araçların garaja alınması, yoksa bina duvar veya ağaçlardan uzaklara park edilmesi uyarıları yapıldı.

Kamubulteni.com  | Ankara