TTK 500 İşçi Alımı için Kura Yarın Çekilecek

Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun 500 işçi alımına ilişkin kura çekimi yarın gerçekleşecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, maden işçileriyle yerin 560 metre altındaki bir kömür ocağında orucunu açtı.

TTK 500 İşçi Alımı için Kura Yarın Çekilecek

TTK Genel Müdürü, GMİS Genel Başkanı ve diğer ilgililerle TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağına giren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı, burada işçilerle bir araya gelerek sohbet edip sorunlarını dinledi.  

Basın mensuplarının işçi alımlarına ilişkin sorularını da yanıtlayan Cansız, "En helal kazançların temin edildiği alan. Bu duygularımızı da arkadaşlarla paylaştık. Yarın ilave 500 kişiyle ilgili kura çekimi var. Burada yöre halkımızla beraber bu kurayı tecrübe edeceğiz. Biz her şeyden önce başta enerji olmak üzere belirli alanlarda bağımlı olan bir ülkeyiz. Zonguldak havzasında 1 milyar 500 bin tonluk taş kömürü mevcut. Üretim seviyesiyle bunu bizim tüketmemiz bin 500 yılı alacak. TTK Genel Müdürlüğü'nün başlattığı mekanize ve yarı mekanize sistemin uygulanabilirliğini bizatihi kendimiz görmüş olmaktan mutlu olduk. Bunu kullanan arkadaşlarımızın da içselleştirmiş olduklarını görmek de ayrıca mutlu etti. Biz dışa bağımlılığımızı orta vadede büyük bir oranda Zonguldak'ın kömürüyle azaltmış olacağız." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA