Ticaret Bakanı Pekcan, 'Tüm Zamanların Rekoru' Diyerek Duyurdu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Şubat ayında ihracatın yüzde 9.6 oranında artış göstererek 16 milyar 12 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, ilgili verilerin tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracat rakamı olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Ticaret Bakanı Pekcan, 'Tüm Zamanların Rekoru' Diyerek Duyurdu

Ticaret Bakanı Pekcan, 2021 yılına ilişkin ekonomik beklentileri açıkladı. Pekcan, reform süreci kapsamındaki adımların devreye alınmasıyla 2021'de yatırımlar ve üretimde Türkiye'nin elinin daha da güçleneceğini öngördüklerini söyledi.

Yeni İş haberleri yayımlandı. Son iş haberlerini takip etmek, diğer adaylarla iletişime geçmek ve arkadaşlık kurmak için TIKLA VE İNDİR.
 

İhracatta kırılan rekorlara vurgu yapan Ticaret Bakanı, Şubat ayında ihracatın yüzde 9.6 oranında arttığını bunun tüm zamanların rekoru olduğunu söyledi. Pekcan, "Yılın ilk iki ayı itibarıyla ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 79.5'ten yüzde 82.9'a yükseldi. Altın hariç ihracatın ithalatı karşılama oranı şubat ayında yüzde 86.4, ocak-şubat döneminde ise yüzde 86.8 olarak gerçekleşmiştir. Şubatta ithalat, 2020'nin aynı ayına göre yüzde 9.8 artarak 19 milyar 372 milyon dolar oldu. İlk 2 ayda dış ticaret açığı yüzde 15.3 düştü." ifadelerini kullandı.