Ticaret Bakanı Duyurdu! Kredi Gecikme Faizlerinden Vazgeçildi, Ana Para Borcu için Yapılandırma İmkanı

Esnafın Halk Bankası'na kredi borçlarında gecikme faizlerinden vazgeçildi. Ana borcuna 18 ay taksitlendirme imkanı getirildi.

Ticaret Bakanı Duyurdu! Kredi Gecikme Faizlerinden Vazgeçildi, Ana Para Borcu için Yapılandırma İmkanı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlar için yeni bir kolaylık sağlanacağını belirterek, TESK Kefaleti ile Halk Bankası'na kredi borcu olan esnafın gecikme faizlerinden vazgeçildiğini ana borçlar için ise 18 ay yapılandırma imkanı tanınacağını söyledi.

Bakan Pekcan, "Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) kefaleti ile Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde TESKOMB'un alacağı gecikme faizlerinden vazgeçilerek ve anapara borçlarına 18 ay taksitlendirme imkanı sunularak yeni bir borç yapılandırılması başlatıldı." ifadelerini kullandı. TESKOMB ile Halk bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde gelen taleplere yanıt verildiğini vurgulayan Bakan Pekcan, erteleme imkanıyla ilgili de konuştu. Ticaret Bakanı, "Yeni yapılandırmayla daha önce borçları yapılandırılan ve taksitleri devam edenlerin de kalan taksitleri faizsiz 6 ay süreyle ötelendi. Esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.