Thodex Kurucusunun Kaldığı Otele Operasyon Yapıldı, Şahsın Kaçtığı Bildirildi

Habertürk Canlı yayınına bağlanan Habertürk Dış Politika Haberler Koordinatörü Çetiner Çetin, Thodex kurucusu ve sahibi Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta kaldığı otelin tespit edildiğini, buraya polislerin operasyon yaptığını fakat şahsın kaçtığını söyledi. Arnavutluk'ta seçim olduğunu da belirten Çetin, bu süreçte polislerin önceliğinin seçim güvenliği olduğunu, Özer'in ise Arnavutluk sınırından çıkış yaptığına dair herhangi bir emare görülmediğini söyledi.

Thodex Kurucusunun Kaldığı Otele Operasyon Yapıldı, Şahsın Kaçtığı Bildirildi

Habertürk' ekranlarında Hülya Hökenek'in moderatörlüğündeki programa telefonla bağlanan Çetiner Çetin, "Öncelikle görüşmeler Arnavutluk ile sürüyor. İçişleri Bakanı Soylu, bugün Arnavutlukla görüşme gerçekleştirmişti, bu görüşmenin ardından bürokratlar görüşmelere başladı. Hemen belirtelim Arnavutlukta seçim var, tartışmalı bir seçim var. Arnavutluk, salgın hastalıkla mücadelede tartışmalı ülkelerden birisi. Kripto para Arnavutluk'un da önemli gündemi. Hali hazırda ülkelerine gelen kişinin aranmasına devam edildiğini söylüyorlar, şahsın kaldığı otelin tespit edildiğini ve buraya operasyon yapıldığını söylediler. Arabasının plakası, hangi araçla hareket ettiği belirlenmiş durumda. 1-2 gün boyunca , seçimle ilgili tartışmalar sürdüğü için dikkat orada. Ülke sınırından çıkmadığı sürece yakalanması an meselesi diyebiliriz. Otele baskın yapılmış, ama burayı terketmiş." ifadelerini kullandı.

Çetiner Çetin ayrıca şunları söyledi:

Arnavutluk ile suçluların iadesi konusunda anlaşmalar var. Ayrıca Arnavutluk ile Türkiye arasında yakın ilişkiler de var. İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu'nun hemen mevkidaşıyla görüşmesi önemli. Bu kapsamda yapılan çalışmalar da devam ediyor. Arnavutluk EGM ile Türkiye Cumhuriyeti EGM görüşmeleri oldu. Operasyon sadece Arnavutluk'ta değil, Türkiye'den de yakından takip ediliyor. Bahsedilen araç, henüz Arnavutluk dışına çıkmamış.