Tekirdağ, İstanbul... Beklenen Marmara Depremi Hakkında Flaş Tarih Açıklaması

Son dakika haberi: Jeofizik Profesörü, Türkçe Dil Bilimci, İTÜ Öğretim Üyesi, Deprem Bilimci, Yeraltı Kaynakları Aramacısı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bir son dakika açıklamasında bulundu ve Marmara Depremi hakkında flaş ifadeler kullandı.

Tekirdağ, İstanbul... Beklenen Marmara Depremi Hakkında Flaş Tarih Açıklaması

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi açıklaması.

Ercan Cnn Türk mikrofonuna konuşan Prof. Dr. Ercan, beklenen büyük İstanbul deprmei hakkında konuştu ve 2018 yılında yaptığı açıklamayı hatırlattı. Ercan açıklamasında, "2018 yılında bir açıklama yapmıştım. 2020,2021,2022 ve hatta 2023 yılları deprem yılları olacak diye. Bunun temel kaynaklarından bir tanesi küresel ölçekte yerin 6370 kilometredeki kristal temelindeki bir yalpalanma oluştu. Bu yalpalanmayla yaklaşık 5 km değişirken 20 km değişmeye başladı." dedi.

Sivas, Kayseri 'nin deprem açısından güvenli olan yerler olduğunu söyleyen Ercan, "Sivas, Kayseri deprem açısından güvenli olan yerlerdi. Konya, Türkiye'nin depremsiz en güvenli yerlerinden biri derken orada da oldu. Türkiye deprem korkusu yaşar oldu. Kastamonuda 4.5 büyüklüğünde depremKastamonu'da 4.5 büyüklüğünde deprem" dedi.

DEPREM TARİHİ VERDİ

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara'da beklenen depremle ilgili açıklamada bylundu ve "Marmara'nın gergin olmadığını 1999 yılından beri söylüyorum. 1999'da olan Gölcük Depremi'nde yaklaşık 132 atom bombası gücünde bir gerginlik boşaldı ve Marmara'nın gerginliğinin çoğunu boşalttı. Daha sonra Düzce depremi oldu. Dolayısıyla bu bölge rahatladı. 22 yıldır deprem için erken diye söylüyorum ama bunun bir bilimsel kalkış noktası var. Uyarı yapmak gerekirse 2035'ten sonra zilleri çalmak gerekiyor. En riskli yıllar 2045'ten sonra başlar ancak algoritma şunu gösterdi ki; depremin gecikme olasılığı da var.

Depremler İstanbul'da olduktan sonra 3 yıl gitmeyecek, sürekli büyük artçılar göreceğiz, keza Tekirdağ'da da öyle." dedi.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA