TBMM'de Son Dakika 'Suriyeli Çıkışı' : Asgari Ücretli, EYT ve Atanamayanlara Yapılmayanlar...

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, TBMM Genel Kurulu'nda Suriyelilerle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Çevre meselesiyle ilgili partisi adına söz alan Çokal, Suriyeli mültecilerin işsizlik ve enflasyonda büyük etkisi olduğunu öne sürdü.

TBMM'de Son Dakika 'Suriyeli Çıkışı' : Asgari Ücretli, EYT ve Atanamayanlara Yapılmayanlar...

Türkiye'deki krizin Suriyeli sığınmacı krizi olduğunu söyleyen Çokal, "Çevre meselesi aynı zamanda sağlık meselesidir. Yıllarca eredike etmek için uğraştığımız ve başardığımız kızamık gibi bulaşıcı çocuk hastalıkları Suriyeli mülteciler sayesinde Türkiye'de tekrar büyük salgınlar şeklinde görülmeye başlanmıştır. Enflasyonun ve işsizliğin zirve yaptığı, tarımın ve ihracatın bittiği, şirketlerin battığı bir ekonomik krizin ortasındayız. Aslında, Türk milletinin demografik yapısını bozacak olan daha büyük bir kriz Suriyeli sığınmacı krizidir. Resmî rakamlara göre 3,5 milyon, gayriresmî rakamlara göre 4 milyon Suriyeli 2011'den sonra Türkiye'ye gelmiş durumdadır. Maalesef ki Türkiye'de yaşayan her 20 kişiden 1'i artık Suriyelidir. 2040 yılında 8 milyona yakın Suriyeli Arap Türkiye'de yaşıyor olacaktır. Böyle bir demografik istilayla Türkiye'de millî devleti ayakta tutmak mümkün değildir. 2040 yılında, bu kontrolsüz göç alımıyla Türkiye'de yaklaşık 9-10 milyon Suriyeli Arap yaşıyor olacak. Başta Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Hatay'daki Suriyeli sığınmacıların bir an evvel ülkelerine dönmelerinin zemini hazırlanmazsa bu coğrafyayı Türkiye'nin parçası olarak tutmak mümkün olmaktan çıkacak ve Türk kimliğini yitirecektir." ifadelerini kullandı.

120 bin öğretmen açığı, 400 bin de atanamayan öğretmen olduğunu söyleyen Çokal, atamaya kaynak olmadığının söylendiğini, taşerondaki işçilerin kadroya alınmadığını , Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışma yapılmadığını söyledi.

Asgari ücrete yılda 2 kez yapılan zammın 1 kereye indirildiğini, asgari ücretlinin vergi dilimine girdiğini belirten Çokal, "İYİ PARTİ'nin asgari ücretliden vergi alınmaması teklifini reddediyorsunuz ama iş Suriyeli mültecilere gelince kaynak yaratıyorsunuz. Suriyeliye sağlık hizmeti bedava, ilaç bedava, doğum bedava. Türk vatandaşı sigortasını ödeyebiliyorsa sağlık hizmeti alıyor, ilaç için katkı payı ödüyor. Suriyeli öğrencilere 1.200 TL burs verirken Türk öğrencilere "Burs alıp bedavacı olmayın, kredi alın, geri ödeyin." deniliyor. Suriyeli istediği yere dükkân açabiliyor, bunun içini kaçak ürünlerle dolduruyor, bunlardan bir kuruş vergi alınmıyor. Türk esnafı vergi borcunu, sigorta borcunu ödemekle meşgul; iflas edince de dükkânını Suriyelilere satıyor. Bizim askerimiz Suriye'yi kurtarmak için savaşıp şehit olurken aynı yaştaki Suriyeliler nargile kafelerde ve çadır kentlerde devletin verdiği yardımlarla keyif çatıyor. İnanılır gibi değil, Türk olmak sanki suçmuş gibi algılanıyor. Milyonlarca Suriyeli göçmenin 35 milyar dolarlık yükünü milletimizin sırtına yüklemeye ne hakkınız var? "Vesayet." dediniz, Türk ordusunun ekonomiye yük getirdiğini söylediniz, ellerinden lojmanlarını aldınız, bugün Suriyelilere barınma sağlıyorsunuz." dedi.