TBMM Başkanı Açıkladı! Koronavirüs Tedbiri Kapsamında Yurt Dışından Dönen 31 Milletvekili Evlerinde Kendilerini Karantinaya Aldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Umre'den dönen bazı milletvekillerinin havaalanında Vip'ten geçerek karantinadan kaçtığı yönündeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığını, ilgili tarihlerde umre ziyareti yapan milletvekili olmadığını söyledi.

TBMM Başkanı Açıkladı! Koronavirüs Tedbiri Kapsamında Yurt Dışından Dönen 31 Milletvekili Evlerinde Kendilerini Karantinaya Aldı

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Şentop Şunları Söyledi:

Tüm vatandaşlarımıza, başta kadınlarımıza, çocuklarımıza bunları anlatma ve dikkati sağlama konusunda özel görevler düşüyor. Vatandaşlık borçlarımızın biri de devletimizin yetkili kişileri ve kurumları tarafından yapılan açıklamalara itibar etmek. Bunun dışındaki açıklamaları dikkate almamak lazım. Sürecin yönetiminde zorluluk yaşarız.

VİP'TEN KAÇAN MİLLETVEKİLİ YOK

Onlardan bir tanesi, TBMM'de bazı milletvekillerinin 17 milletvekilinin umreden dönen vekillerin güya VİP'ten kaçmışlar. Mart ayından itibaren tüm milletvekillerinin, yurtdışına giden ve buradan dönen tüm vekillerin bilgisi var bizde.  Umreye giden ya da dönen hiç milletvekilimiz yok. Yurtdışına gidenlerden bazıları avrupa ülkelerinden, bir tanesi Özbekistan , bir tanesi Tanzanya'dan bir de KKTC'den dönenler var. Bu arkadaşlarımızla ilgili olarak partilerin grup yönetimiyle görüştüm. Milletvekili arkadaşlarımızda sorumluluk gereği 14 gün boyunca evlerinde karantinaya aldılar kendilerini. Ayrıca TBMM'de çalışan personel de de dün akşam saatlerinde bir haber çıkmıştı.

PERSONELİN DURUMU TAKİP EDİLİYOR

Gerek buradaki meclis hastanemizde gerekse başka hastanelere başvuran çalışanlarımızın durumunu takip ediyoruz. Şu ana kadar herhangi bir tespit yok. Koronavirüs tespiti yok.  Meclisimizin gündemiyle , grupların arasında yapacağı değerlendirmeyle tatil söz konusu olabilir. Görüşmekte olan kanun teklifi vardı. Onun bitimine kadar çalışma olacak.

YURTDIŞINDAN GELEN MİLLETVEKİLİ 31

Yurtdışından gelen milletvekili sayısı 31... 1 Mart 2020 Tarihinden itibaren. Bu milletvekillerimizin durumuyla ilgili grupların bilgisi var. Sosyal izolasyonla ilgili bilgimiz var. Kendileri onu sağlıyor. O bakımdan takipteyiz. Gruplarımız da biz de takipteyiz. Okullar tatile girdi. Tabi zor bir şey , çocuklar için de aileler için de zor.

BU BİR TATİL DEĞİL TEDBİR

Bunun bir tatil değil, tedbir olduğunu unutmayalım. Erken dönemde alınmış bir karar. Bu bakımdan inşallah virüsün yayılmasının önlenmesi konusunda olumlu sonuç sağlayacak. Evlerde çocukları meşgul edecek programlar, çalışmalar tavsiyelerinin iletilmesini teklif ediyorum. Değerli arkadaşlar , temel prensipler 14 kuraldır. Çok büyük laflar var, dünyanın geleceğiyle ilgili, herkes elini iyi yıkasın, ondan sonra geri kalan hususları koruyalım.