TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan Ankara Barosuna Tepki!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosunun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ramazan ayının ilk cuma günü verdiği hutbedeki sizlerine ilişkin yaptığı açıklamayı "sorumsuzluk" olarak nitelendirerek, açıklamayı tasvip etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan Ankara Barosuna Tepki!

Feyzioğlu, Abdulhamit Gül başkanlığında gerçekleşen koordinasyon toplantısında basın mensuplarının, "Ankara Barosunun açıklamasını" hatırlatması üzerine , "Ankara Barosu 100 yıllık Cumhuriyet'in koca çınarıdır. Yöneticilerinin bu nedenle sorumlulukları büyüktür. Her atılacak adımın, her yazılacak kelimenin bu sorumluluğun izlerini taşıması gerekir. Ankara Barosu tarafından yapılan sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: Covid-19 salgını sebebiyle ülkemiz ve adliyelerin fiilen kapalı olması dolayısıyla meslektaşlarımız, sağlık kaygıları yanında büyük bir ekonomik sıkıntıyla mücadele etmektedir. Bu süreçte avukatların meslek örgütlerine düşen sorumluluk, zor zamanlar yaşayan meslektaşlarımıza el birliğiyle sahip çıkmaktır. Onları hem sağlık hem ekonomik anlamda koruyacak tedbirleri almak ve bunun takipçisi olmaktır.