Tarih Belli Oldu: Sokağa Çıkma Yasağı 9 Gün mü Olacak? (Bayramda Yasak Olacak mı , Seyahat Yasağı Kalkacak mı?)

Son dakika haberi: Ramazan Bayramı ile ilgili kritik kararın verileceği tarih belli oldu. Peki Ramazan Bayramı 'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Seyahat yasağı Ramazan Bayramında da devam edecek mi? Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak? İşte detaylar ve kararın açıklanacağı tarih.

Tarih Belli Oldu: Sokağa Çıkma Yasağı 9 Gün mü Olacak? (Bayramda Yasak Olacak mı , Seyahat Yasağı Kalkacak mı?)

Bayramda sokağa çıkma yasağı mı olacak? 9 gün yasak mı olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası bir açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada hafta sonları sokağa çıkma yasağının Ramazan Bayramı' na kadar devam edeceğini söyledi. Bu karar sonrası en çok merak edilen konu , Ramazan Bayramı'nda da sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu oldu. 

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

2020 yılı Ramazan Bayramı 24 Mayıs 2020 günü olacak. 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü Ramazan Bayramı Arifesi olacak. Ramazan Bayramı 'nın ilk günü ise 24 Mayıs 2020 Pazar. 

9 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI MI OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın açıklamasına göreRamazan Bayramı 'nın ilk günü sokağa çıkma yasağı olacak. Ancak Ramazan Bayramı olması, havanın da güzel olmasının beklenmesi nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkmak isteyecektir. Geçtiğimiz haftaki tatillerde olduğu gibi Ramazan Bayramı 'nın diğer günlerinde de sokağa çıkma yasağı devam edebilir.

İki ihtimal var. Ya Yasak Cumartesi-Pazar-Pazartesi-Salı günleri ile sınırlı kalacak.

Vaka sayıları gün geçtikçe azalıyor. Eğer böyle devam ederse 4 günlük sokağa çıkma yasağı olur. Ancak vaka sayılarında beklenmedik bir yükseliş görülürse sokağa çıkma yasağı 9 güne çıkarılabilir. Ancak bu ihtimal biraz zor görünüyor.

BAYRAMDA SEYAHAT YASAĞI

Ramazan Bayramı 'nda şehirlerarası seyahat yasağı olacak. Ramazan Bayramı 'na kadar vatandaşlar, zorunlu bir durum olmadan şehirlerarası yolculuk yapamayacak.

Peki sizce Ramazan Bayramı 'nda sokağa çıkma yasağı olmalı mı? Ankete katılmak için TIKLAYIN

Sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağı ile ilgili karar 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında belli olacak. 

RAMAZAN BAYRAMI KARARI AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN