Suriyeli Kadından Kocasına 'Sperm Sayısı Az ' Gerekçesiyle Boşanma Davası

İzmir'de yaşayan suriyeli E.E., sperm sayısının yetersiz olduğunu gerekçe göstererek 28 yaşındaki kocası N.E.'den boşanmak için dava açtı.

Suriyeli Kadından Kocasına 'Sperm Sayısı Az ' Gerekçesiyle Boşanma Davası

N.E.'nin avukatı, Yargıtay içtihatlarına göre eşlerden birinin çocuğunun olmamasının tek başına boşanma sebebi sayılamayacağını hatırlattı. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen N.E. ile E.E. çifti, 2019 yılında dünyaevine girdi. Mutlu bir evlilikleri olan çift, çocuklarının olmaması üzerine tartışmaya başaldı. N.E. yapılan test sonuçlarının ardından sperm sayısının düşük olması nedeniyle biyolojik olarak çocuk sahibi olamayacağının ortaya çıkmasının ardından eşi tarafından terk edildi. E.E. ise kocasının sperm sayısının az olduğu, çocuk sahibi olamadıkları gerekçesiyle boşanma davası açtı. İstanbul Küçükçekmece 5'inci Aile Mahkemesi'nde görülecek dava sürecinde E.E.'nin ve ailesinin N.E.'nin sağlık durumuyla alay ederek psikolojik baskı uyguladığı iddia edildi.

Mahkemenin vereceği karar önümüzdeki süreçte netleşecek. Fakat NE.'nin avukatı Irmak Karacadağ, Yargıtay'ın bu konuda emsal kararı olduğunu ve biyolojik nedenle çiftlerden birinin çocuk sahibi olamamasının boşanma nedeni sayılamayacağını belirtti.