"Süresiz Nafaka" Tartışmalarıyla İlgili Açıklama Geldi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, süresiz nafaka tartışmalarına  ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Süresiz Nafaka" Tartışmalarıyla İlgili Açıklama Geldi

Nafaka süresinin 2 ya da 3 yıl olması için çalışılabileceğini söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, süresiz nafaka gibi bir ifadenin Türk Medeni Kanunu'nda yer almnadığını, bunun aslında bir yoksulluk nafakası olduğunu belirtirken, kanunun 176. maddesinde, "Alacaklı tarafın yeniden evlenmesi, yoksulluğun ortadan kalkması, tarafların mali durumlarının değişmesi" gibi bir çok hususun dikkate alınarak nafakanın sonlandırılmasına ilişkin hükümlerin yer aldığını belirtti.

NAFAKA SADECE EŞLERE DEĞİL ÇOCUKLARA DA VERİLİYOR

Nafakanın sadece eş değil çocuklara da verildiğini belirten Bakan Selçuk, "Nafaka konusunda takdir yetkisinin hakimde olması, nafaka süresinin de minimum 2 ya da 3 yıl olması tartışılabilir. Çünkü evlilik kurulmuş ve boşandıktan sonra bir atlatma süreci var. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz, hak temelli adaletten yana bakıyoruz. Görüşümüz bu uygulamanın minimum sınır dikkate alınarak hakimin takdir yetkisinde olması." ifadelerini kullandı.