Sosyal Medya Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi

Sosyal medyada bir çok değişikliği hayata geçiren düzenleme 1 Ekim itibariyle yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren yasaya göre 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip Twitter, Facebook ve İnstagram gibi sosyal medya ağları Türkiye'de temssilci bulundurma zorunluluğunda.

Sosyal Medya Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi

Sosyal medya düzenlemesi ile temsilcisi bulundurmayan sosyal medya ağlarına ise kademeli yaptırım uygulanacak.  Sosyal medya düzenlemesiyle kişisel hak ihlalleri ve uygunsuz içeriklere yönelik de düzenleme getirildi. Düzenleme ile birlikte kişilik haklarına saldırı olduğunu düşünenler, Türkiye'de bulunan sosyal medya temsilcilerine başvuracak.

Temsilci, kişinin uygunsuz içeriğinin kaldırılması ya da erişiminin engellenmesi başvurusunu en geç 48 saat içerisinde cevaplayacak. Kişilik haklarının ihlal edilmesi durumunda ilgilinin başvurusu üzerine ESB kararıyla ilgili içerik 4 saat içerisinde kaldırılacak. İçeriğin çıkarılmasının mümkün olduğu durumlarda ise erişim engellenmesi kararı yerine içeriğin çıkarılması kararı hayata geçirilecek.  Sosyal medya düzenlemesiyle beraber unutulma hakkı da hayata geçti. Kişiler, isimlerinin yer aldığı ya da kişilik haklarına saldırı olarak nitelendirdiği paylaşımları ve verileri arama motorlarından kaldırtabilecek.