Son Dakika: Yeni Kısıtlamalar Gündemde (Seyahat, 65 Yaş, Sokağa Çıkma Yasağı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , önceki gün Cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada yeni kısıtlamaların sinyalini verdi.

Son Dakika: Yeni Kısıtlamalar Gündemde (Seyahat, 65 Yaş, Sokağa Çıkma Yasağı)

Son dakika : Yeni kısıtlamalar geliyor.

Önceki gün Cuma namazı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kısıtlamaların gelebileceği sinyalini verdi. 

Cuma namazı sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, "Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız" şeklinde sözlerine başladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Ve dikkat edilen dönemlerde veya illerimizde bu vaka sayılarının düştüğünü gördük. Fakat, biz biraz gevşetince bu defada başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Ve biliyorsunuz, 64-65'e kadar ölüm sayılarının artışı bizler için çok büyük önem arz ediyor. Vaka sayılarında 1700-1800'e kadar artışı gördük. Mecburen işi sıkmak durumundayız. Onun için bilim kurulu , sağlık bakanlığımız bu konudaki tedbirlerini artırmakta. Bizler de toplu taşıma araçlarda olsun, restoran vesaire buralardaki yaklaşımlarımızı daha kararlı bir hale getirdik. İçişleri Bakanlığımızın da yaptığı açıklamayla buralardaki uyarılarımız daha sıkı durumda. Bunu yapmak konumundayız, çünkü biz bunları biz keyfi yapmıyoruz. Bunlar zevkimizden olan şeyler değil. Halkımıza olan duyarlılığımızdandır bunlar. Halkımızın bu noktada sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Şimdi bir olumlu dönüş bazı illerimizde başladı. Başta büyükşehirlerimiz olmak üzere, bunu süratle tekrar olumlu istikamette geri döndürelim."

YENİ KISITLAMALAR GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın bu açıklaması sonrası yeni kısıtlamaların gündemde olduğu görüldü. Kısıtlamalardan bazılarının şu şekilde olması bekleniyor.

- Lokanta ve AVM'lerdeki kapalı alanlara kısıtlama getirilmesi,

- Vakanın yoğun olduğu yerlerde seyahat kısıtlaması,

- 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlamalar

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Geçtiğimiz gün Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığını söyledi. Bakan Koca, dünya ülkelerinde de kısıtlamanın uygulanmadığını ifade etti. 

Peki sizce seyahat, sokağa çıkma yasağı , hangi kısıtlamalar gelmeli? Yorum kısmı aşağıda.

KRİTİK GÜN: KABİNE TOPLANTISI

Pazartesi günü toplanması beklenen kabinede yeni kısıtlamalar gündeme gelecek. Bakanlar Kurulu sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan , yeni kararları açıklayacak.