Son Dakika... Tahliyeler Devam Ediyor (Denetimli Serbestlik 3 Yıl)

İnfaz düzenlemesi yürürlüğe girdi ve tahliyeler başladı. Cezaevlerinden tahliyelerin başlaması ile öncelik 65 yaş üstüne verildi. Öte yandan denetimli serbestlik süresi , bazı suçlar hariç 3 yıla çıkarıldı.

Son Dakika... Tahliyeler Devam Ediyor (Denetimli Serbestlik 3 Yıl)

Tahliyeler devam ediyor.

İnfaz yasasının meclisten geçmesi ve Resmi Gazete 'de yayımlanmasının ardındna cezaevlerinden tahliyeler başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Meclise hızlıca getirilen infaz düzenlemesi sonrası açıklama yapan Abdulhamit Gül , şu ifadeleri kullandı:

"Tahmini olarak kapalı ceza infaz kurumlarından 15.000 kişi, açık ceza infaz kurumlarından 30.000 kişinin tahliye edilmesi beklenmektedir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında açık ceza infaz kurumlarındaki yaklaşık 45 bin kişi de izne ayrılacak" 

TAHLİYELER BAŞLADI

İnfaz yasasının Resmi Gazete 'de yayımlanmasının ardındna cezaevlerindne tahliyeler başladı. Geçtiğimiz gün başlayan tahliyeler bugün de devam edecek.

DENETİMLİ SERBESTLİK

Söz konusu yeni düzenleme ile denetimli serbestlik uygulamasındaki mevcut 1 yıllık maktu uygulama aynen muhafaza edilecek.

Geçici düzenlemeye göre , özellikle terör, uyuşturucu ticareti, cinsel saldırı ve istismar suçları, kasten öldürme, yüzün sürekli değişikliğine sebebiyet veren kasten yaralama suçu ve kadına karşı şiddet, işkence ve eziyet suçları ile özel hayatın gizliliğine ilişkin suçlar hariç 3 Mart 2020'ye kadar işlenen suçlarda, 1 yıllık denetimli serbestlik süresi 3 yıla çıkarılacak.

TAHLİYELERDE ÖNCELİK 65 YAŞ ÜSTÜNE

Cezaevlerinden tahliyelerin başlamasının ardındna önce 65 yaş üstü mahkumlar cezaevlerindne tahliye olmaya başladı. Diğer ahkumlar da sırayla tahliye olacak ve korona iznine çıkacaklar.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA