Son Dakika: Sınır Kapıları İçin Genelge Yayımlandı

İçişleri Bakanlığı 'ndan sınır kapıları ile ilgili genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgede biri hariç olmak üzere tüm sınırların açıldığına yer verildi.

Son Dakika: Sınır Kapıları İçin Genelge Yayımlandı

Son dakika : Genelge yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, Türk vatandaşları ve yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye 'ye giriş çıkışlarının düzenlendiğine yer verildi.

İRAN HARİÇ

Yayımlanan genelgede , İran kara sınırı hariç olmak üzere diğer tüm sınır kapılarının açıldığına yer verildi. 

81 şehre gönderilen genelgede, Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde yayımlanan ve Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının hava, kara ve deniz yoluyla Türkiye'ye giriş-çıkışlarını düzenleyen ilgi genelgelerin, İran kara sınır kapılarından yolcu giriş-çıkışlarına yönelik hükümleri hariç olmak üzere diğer hükümlerinin yürürlükten kaldırıldığı belirtildi.

Söz konusu genelgede şu ifadelere yer verildi:

"Hava yolu ile yapılacak seyahat planlamalarına ilişkin süreç Sağlık, Dışişleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının koordinesinde yönetilecektir. Ülkemize giriş yapan Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının tamamına sağlık kontrolü yapılacaktır. Sağlık kontrolü sırasında semptom görülenler ile ihtiyaç duyulan hallerde de ücretsiz olarak PCR testi yapılacak ve bu sürece ilişkin usul ve esaslar, Sağlık Bakanlığınca belirlenecektir. Bu çerçevede ülkemize giriş-çıkışlar başta Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenmiş-belirlenecek tedbirlere uyulması kaydıyla yapılacaktır."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA
Kaynak : Ntv