Son Dakika: Mahkumlara Af İçin Önemli Açıklama Süreç Hızlanacak

Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi. Yargı paketi için hükümet , muhalefet ile görüşmelere başladı ve paket Meclisten hızlı şekilde geçecek.

Son Dakika: Mahkumlara Af İçin Önemli Açıklama Süreç Hızlanacak

Yargı paketinde süreç hızlanıyor.

Cumhuriyet Gazetesi 'nden Emine Kaplan , bugün kaleme aldığı yazısında yargı reformu ile ilgili son bilgileri aktardı. Kaplan kaleme aldığı yazısında, "AKP, muhalefetin desteğiyle yargı paketi çıkarmak istediği için itiraz edilebilecek konuları pakete koymayı düşünmüyor. Bu düzenlemeler arasında baroların seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik yasa değişikliği yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Söz konuus yargı paketi ile , soruşturma sırasında suçunu itiraf edenlere ceza indirimi verilecek. Suç itirafı ile yargılama hızlanacak ve karar daha hızlı verilecek. Seri yargılama usulü terör, örgüt, şiddet ve cinsel suçlar için geçerli olmayacak.

Soruşturma sırasında tutukluluk süresi ile ilgili de şu ifadelere yer verildi:

"Asliye ceza mahkemesinin görevine giren işlerde 9 ayı, ağır ceza mahkemesinin görevine giren işlerde 2 yıl 6 ayı, terör ağır ceza mahkemesinin görevine giren işlerde 3 yıl 6 ayı geçemeyecek."

MAHKUMLARA AF NE DURUMDA?

Emine Kaplan , aktardığı bilgide hükümet, muhalefetin de desteğini alarak paketi çıkarmayı hedefliyor. Muhalefetin de desteğini almasının ardından yargı paketinin TBMM 'den hızlı şekilde geçmesi ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Kamuoyunda mahkumlara af olarak adlandırılan ceza indirimi , yargı paketinde yer alacak ve bazı suçlar için ceza süreleri düşecek. Ceza sürelerinin düşmesi ile binlerce mahkum tahliye edilecek.

AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN