Son Dakika Haberi: Mahkumlara Af İçin Tarih

Mahkumlara af için son dakika haberi. Yargı paketinin ilkine alınmayan ve ikincisinde yer alacak ceza indirimi için yapılan açıklamada Ekim ayının sonu işaret edildi.

Son Dakika Haberi: Mahkumlara Af İçin Tarih

Mahkumlara af için son dakika haberi.

Yargı reformu kapsamında 2. pakette yer alacağı bildirilen ceza indirimi ile ilgili yeni tarih açıklandı. 

İLK PAKET CUMHURBAŞKANLIĞI 'NA GÖNDERİLDİ

AK Parti tarafındna hazırlanan yargı reformunun birinci paketi muhalefet partilerine gönderildi. Muhalefet partileri ile uzlaşmaya varmak isteyen ve paketin TBMM 'den hızlı şekilde geçmesini planlayan AK Parti , paketi tüm partilerle görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı 'na gönderdi. 

Adalet Bakanlığı tarafından 2 yıldır hazırlanan ve bu sene tamamlanan yargı reformu Cumhurbaşkanlığı 'na gönderildikten sonra meclise gelecek. 1 Ekim 2019 Salı günü TBMM 'nin toplanmaısnın ardından ilk paket gündeme gelecek ve kısa süre içinde Genel Kurul 'dan geçecek. 

CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP 'ye sunulan paketin Meclisten kısa süre içinde geçmesi ve yasalaşması bekleniyor.

İKİNCİ PAKET İÇİN TARİH

İlk paketin Cumhurbaşkanlığı 'na gönderilmesi sonrası ikinci paket çalışmaları başladı. İlk pakette yer alması beklenen ceza indirimi ikinci pakete kalmıştı. Bakanlk ikinci paket için çalışmalara başladı. 

İlk paketin Ekim 'in ilk haftasında TBMM 'den geçmesi ile birlikte ikinci paket için hazırlıklar başlayacak. Yapılan son dakika açıklamasında yargı reformunun ikinci paketinin Ekim ayı sonuna yetişeceği bildirildi. 

Af bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

AF HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN