Son Dakika: FETÖ Operasyonunda Detaylar Geldi... 39 Kişi İtirafçı Oldu

İzmir merkezli düzenlenen FETÖ operasyonunda detaylar belli oldu. 82 kişi hakkında tutuklama kararı verilirken 39 kişi etkin pişmanlıktan faydalandı.

Son Dakika: FETÖ Operasyonunda Detaylar Geldi... 39 Kişi İtirafçı Oldu

İzmir merkezli dev FETÖ operasyonunda detaylar geldi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen  FETÖ soruşturması kapsamında, terör örgütünün TSK içindeki gizli yapılanması için diğmeye basıldı.  Örgüt mensubu oldukları şüphesiyle tespit edilen kişilere yönelik operasyonda gözaltına alınan ve  önceki gün sabah adliyeye sevk edilen şüphelilerden , 56'sı muvazzaf subay olmak üzere toplamda 82 asker hakkında tutuklama kararı verildi. 

Gözaltına alınan şüphelilerden 24 'ü ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 

OPERASYON 4 GÜN ÖNCE YAPILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı 14 Ocak günü operasyon için diğmeye bastı. İzmir merkezli birçok ilde başlatılan operasyon kapsamında , ardışık şekilde arananlardan 97' si muvazzaf 143 üsteğmen ve 11 'i muvazzaf 33 teğmen toplamda 176 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

49 şehirde ve KKTC 'de düzenlenen operasyonlarda, hakkında gözaltı kararı verilen 176 kişiden 145 'i yakalandı. Yakalananlardan 39 'u etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istedi ve örgüt hakkında deşifre edici bilgiler verdi. Bu kişiler serbest bırakılmıştı. 

Hakkında yakalama kararı verilenler arasında 6 adet F-16 pilotu ile Eskişehir'in Mihalıççık, Tekirdağ'ın Malkara, Denizli'nin Sarayköy ve İzmir'in Karaburun ilçe jandarma komutanları da bulunuyordu.

Soruşturmalar devam ediyor.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA