Son Dakika: Düğünlerde Yeni Dönem Başlıyor Artık...

Son dakika haberi: Korona tedbirleri kapsamında düğünler için yeni bir önlem gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Önlemlere uyulup uyulmadığını kontrol etmek için düğünlerde gözlemci şartı planlanıyor.

Son Dakika: Düğünlerde Yeni Dönem Başlıyor Artık...

Düğün ve nikahlarda yeni dönem.

Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düğünlerle  yeni bir uygulamanın hayata geçirileceğini söyledi.

Edinilen son dakika bilgilerine göre Korona önlemleri kapsamında düğünlerde toplum sağlığı adına gözlemci bulundurulması üzeirne bazı çalışmalar var.  Bakan Koca yaptığı açıklamada corona nedeniyle bayramda alınacak önlemlerle ilgili "Bayrama doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

Hastalığın en çok yayıldığı mekanlarla ilgili de açıklamada bulunan Bakan Koca, "Nişan törenleri, düğünler, taziyeler, pazar yerleri, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları, asker uğurlamaları, sahiller ve plajlar. Açık veya kapalı, fakat kalabalık, diğer ortak mekanlar. Tatile gidenler, Kovid-19 tedbirlerinin tatilcilerin lehine olduğunu bilmelidir. Büyük kentlerin kalabalığından uzaklaşanlar, eğer başka kalabalıkları tercih etmez, mesafe kuralını fazlasıyla uygularsa buna müteşekkir kalırız." dedi.

Bakan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Düğünlerde, bir çiftin sevincine yarın gölge düşürme korkusu bile tek başına tedbirlere uymak için yeterli olmalıdır. Filiasyon çalışmalarında çok sayıda vakanın kaynağının düğünler olduğunu gördük. Cenazeler, taziyeler, mevlitler yeni acılara sebebiyet vermemelidir. Temaslı taramalarında birçok kez karşımıza bu olaylar çıkmaktadır. Asker uğurlamasında ne uğurlayan ne de uğurlanan hiç risk almamalıdır. Sağlık da vatani göreve saygı da bunu icap ettirir. Gençlerimiz, testi pozitif çıkan Mehmetçikten mesuldür."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA