Son Dakika! Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan "Cuma" Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip mkoronavirüs önlemleri kapsamında yarın ve miraç kandilinin idrak edileceği cumartesi gecesi camilerin kapalı tutulmasına karar verdi

Son Dakika! Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan "Cuma" Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip mkoronavirüs önlemleri kapsamında yarın ve miraç kandilinin idrak edileceği cumartesi gecesi camilerin kapalı tutulmasına karar verdi

19 Mart 2020 Perşembe 15:14
Son Dakika! Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan "Cuma" Açıklaması

İl müftülüklerine gönderilen yazıda cuma namazı için sela okunmayacağı da bildirildi. İlgili yazıda, "Ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla kamu kurum ve kuruluşları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz kapalı tutulacak ve cuma namazı için sela okunmayacaktır." denildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın aldığı yeni tedbirler çerçevesinde Cuma günü ve kandil gecesi cami ve mescitler kapalı tutulacak ve Cuma namazı için sala okunmayacaktır. Bu geçici tedbirler hepimizin sağlığı için. Başkalarının sağlığını korumak kul hakkıdır. Riayet edelim." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.03.2020 15:25
Anahtar Kelimeler:
Dib Son DakikaDib
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Enes 2020-03-19 17:48:58

Kendine birşey olmayabilir ama camide yaşlı cemaate bulaştırırsan onların ölümüne sebep olursununuz arkadaşlar temastan kaçınalım lütfen

Avatar
Mehmet 2020-03-19 15:17:23

Bu kadarıda fazla

Avatar
Muhammet 2020-03-19 15:34:06

Mehmet kardeşim eğer gebermek istiyorsan o ayrı cahil herif. Peygamberimizin hadisini oku anlarsın belki

Avatar
Erdem 2020-03-19 15:36:55

Sokaga cikma yasagi konulmadigi müddetçe onune gecemeyiz bu işin. Zaten gec kaldik dahada gec kalmadan sokaga cikma yasagi konulmasi lazim.

Avatar
Mehmet 2 2020-03-19 15:42:46

Korku adama neler yaptırıyor.. daha dün kefenimizi giyip de geldik diyen siz değil miydiniz?

Avatar
Adem 2020-03-19 15:46:30

Oldu bide millete namazı bırakın deyin bu ne abi insanlığın olduğu gibi Müslümanlıkta oldu harbiden Allah sonumuzu hayr etsin

Avatar
Dadas 2020-03-19 15:48:54

Mehmet bey diyanetten daya iyi biliyorsan bildigi uygula bunu soyleyen turkiyenin diyanet bakani

Avatar
Bayram 2020-03-19 15:57:51

Neyi saçma abicim. Olması gereken bu. Kimse namaz kılmaya engel olmuyor. Evinde kıl. Ben öyle yapiyorum mesela. İbadete engel değil bu durum.